vrijdag 27 augustus 2021

Les 240 ~ Angst is niet gerechtvaardigd, in geen enkele vorm. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Wanneer jij je emotionele begeleidingssysteem beschouwt als een onfeilbare indicator van hoezeer je op het goede spoor zit of hoe ver je van het spoor verwijderd bent, is het vrede die aanwijst dat je goed bezig bent terwijl gevoelens van angst aantonen dat je van de weg bent afgeraakt.

We hebben het hier niet over bang zijn voor een tijger of hoogtevrees hebben. We duiden hier op angst zoals het niet kunnen betalen van je huur, angst om beoordeeld te worden, angst vernederd te worden, angst in de steek gelaten te worden.

Het zijn allemaal slechts ideeën in je denkgeest die totaal niet op dezelfde lijn met liefde liggen. Ze misleiden en terroriseren je, waarop je feedbacksysteem reageert door je sterke gevoelens, negatieve emoties te geven om je duidelijk te maken dat dit niet zo hoeft te zijn.

Het onjuist interpreteren van je begeleidingssysteem is iets dat we blijven aanpakken omdat als jij je slecht voelt het betekent dat je het spoor bijster bent, het betekent dat je in je ego zit, het betekent dat je gaat projecteren, het betekent dat je iets buiten jezelf de schuld geeft, de angst die je uiteindelijk vanuit jouw eigen bewustzijn naar buiten stuurt.

Wanneer je dus in een staat van angst bent beland, bevind jij je in een minder intelligente en niet zo nauwkeurige observerende staat met als gevolg dat je alles verkeerd interpreteert, inclusief de negatieve feedback die je krijgt van je emotionele begeleidingssysteem die jou erop wijst dat je fout bezig bent en dat je hier beter mee kan stoppen.

Dus als je de gedachte hebt niet genoeg geld te hebben en je gelooft dat idee, genereer je zelf angst, maar je gelooft dat jij je slecht voelt omdat je niet genoeg geld hebt. Echter, dat jij je slecht voelt is omdat je denkt vanuit het onjuiste denksysteem.

Probeer dit vandaag dus te onthouden dat elke keer dat jij je slecht voelt, jij je niet goed voelt, je afdwaalt en verkeerd interpreteert. Je verzint een illusoir, een onwaar verhaal.

Wanneer jij je vredig, ontspannen, tevreden, gelukkig, geïnspireerd, enthousiast, nieuwsgierig voelt, ben je op de juiste weg en word je door Spirit geleid naar het volgende goede ding in je leven. Hoe meer gelukkige gevoelens je hebt, hoe meer je op het goede spoor zit.

Maar als je het spoor bijster bent en je die nare gevoelens voelt, verwijt jezelf dan niet, maar vraag je af wat het is dat je gelooft, wat je denkt, wat je tegen jezelf zegt waardoor deze pijn veroorzaakt wordt.

Het is niet de buitenwereld, het is je innerlijke interpretatie.

Ik ben diegene die je kent als Jezus. Ik spreek je morgen weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten