zaterdag 28 augustus 2021

Les 241 ~ Dit heilig ogenblik is het moment van verlossing. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die jij kent als Jezus.

Soms kan je merken dat deze lessen spreken alsof dingen al gebeurd zijn. Je wordt getraind te accepteren dat iets kan gebeuren door je voor te stellen en te zeggen dat het al gebeurd is.

Zo werkt de schepping. Velen van jullie interpreteren verkeerd hoe schepping werkt. Je denkt dat als je naar iets kijkt dat je niet bevalt, veroordeelt en haat het zal verdwijnen.

Het gaat niet weg, het wordt versterkt door je aandacht. Waar jij op focust, neemt toe. Zo simpel is het.

Het maakt niet uit of jij je erop concentreert door de woorden te gebruiken zoals ik wil je hier niet, ik mag je niet, je maakt me van streek. Het maakt niet uit. Dat wat je aandacht geeft, breidt zich uit, neemt toe en wordt sterker.

Dus als je woorden zegt als ‘verlossing is gekomen’ begint je lichaam en geest te reageren alsof het waar is. Je doet een stap terug van oordeel, een stap terug van de weerstand tegen wat is. Door deze woorden uit te spreken, spreek je in feite een heel mooie betovering uit, namelijk dat je in vrede bent en dat alles in orde is.

En je geest en lichaam zal reageren alsof dat waar is. En hoe vaker je dit zegt en hoe meer je het gaat geloven en voelt in je lichaam en geest, hoe reëler de kans dat het tot stand komt.

 Focus dus niet op de dingen die uit elkaar vallen - verwoesting, wreedheid, dood, iets waar iedereen wel naar kijkt, maar kijk hier niet langer naar, kijk naar de schoonheid, de vrede, de vreugde, de liefde.

En mensen zullen wellicht zeggen dat je door een roze bril naar de wereld kijkt. En jij kan dan zeggen dat dit oké is, dat je weet hoe schepping werkt, dat je weet dat hoe meer dankbaarheid je toont, hoe meer liefde je toont, hoe meer waardering  je hebt, hoe meer rust je hebt, hoe beter de wereld zal zijn.

Is het je al opgevallen dat zij die kijken naar de negativiteit, verwoesting en chaos die zich op jullie planeet laat zien, dat zij steeds angstiger worden en meer en meer geagiteerd?

Denk je dat hun frequentie de chaos zal vergroten of genezen? Het antwoord is heel logisch. Die angst, woede, het van streek zijn, zal geen wereld van vrede, liefde en vreugde tot stand brengen.

Degenen onder jullie die vergeving beoefenen planten daarentegen de zaden van vrede, liefde en vreugde elke keer dat je een stap terug doet van oordeel.

En in dit heilige moment geef je vrede een kans.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

2 opmerkingen:

  1. Is het niet zo dat door wegkijken van chaos, geweld en verwoesting dit juist in stand wordt gehouden en je de vergissing ( illusie) werkelijk maakt? Het kijken zonder oordeel naar duisternis en vergeven is toch de sleutel?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo is het Angelique. Je kijkt niet weg, je observeert wat er gebeurt zonder je ermee te identificeren. Waar het in deze toelichting over gaat is dat zij die kijken naar de chaos, geweld en verwoesting en zich erdoor laten meeslepen angstiger worden omdat men gelooft dat wat men ziet waar is. Men heeft geen flauw benul dat er een andere manier is om naar de wereld te kijken.

      Verwijderen