zondag 8 augustus 2021

Les 221 – Met toelichtend commentaar via Tina Spalding

 

In vrede zij mijn denkgeest. Laat al mijn gedachten stil zijn.


Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Dit kan een behoorlijk intimiderende meditatie zijn wanneer je door de samenleving geleerd werd dat stemmen horen gelijk staat met gestoord zijn of gek verklaard worden zelfs met mogelijkheid tot opname als je vertelt dat je naar stemmen luistert. Jullie samenleving kent hiervoor grote angst.

Deze oefening om je over te geven aan gemoedsrust en de mogelijkheid toe te staan dat je door die overgave informatie kunt krijgen kan een uitdaging zijn voor de door het ego gedreven westerse geest omwille van het veronderstelde gevaar dat hiermee gepaard kan gaan.

Het kan voor velen dus wel een dingetje zijn om deze oefening te doen. Mogelijk zal een gevoel van angst, een gevoel van ongeloof of beide een communicatie in de weg staan.

We willen dat je met enthousiasme en overgave aan deze les begint.

Mocht er enige frustratie, weerstand of angst komen, merk dat dan op, noteer het om na je oefenperiode dieper te gaan graven naar de oorsprong van die angst. Kijk of je kunt zien waar die angst vandaan komt. Kijk of je de overtuiging kunt zien die die angst veroorzaakt.

Je gedachten en gevoelens komen voort uit overtuigingen over de werkelijkheid die jij voor waar hebt aangenomen. Wanneer ze nu een emotionele reactie in je oproepen wil dat zeggen dat je die overtuiging gelooft ook al komen ze misschien van een andere persoon, een kerk of een culturele lering. Ze zijn opgenomen in jouw denkgeest omdat je ze in je denkgeest toegelaten hebt. De emoties die ze oproepen tonen jou aan dat je erin gelooft.

Luister daarom in stilte naar de stem van God en wees je er bewust van dat er mogelijk vervelende negativiteit op de loer ligt.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten