dinsdag 31 augustus 2021

Les 244 ~ Nergens ter wereld ben ik in gevaar. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Bijna elke gedachte in je hoofd zal zeggen dat dit niet waar is omdat er voortdurend mensen dood gaan, deze wereld een gevaarlijke plek is, mensen niet te vertrouwen zijn en door donkere steegjes kan je maar beter niet lopen.

Deze les leert jou echter over dat deel van jou dat jij werkelijk bent. Niet je lichaam, maar je geest, ziel, bewustzijn, hoe je het wil noemen, dat deel dat getuige is van de wereld, het bewustzijn dat onkwetsbaar is, dat er was voordat dit lichaam werd geboren en er zal zijn nadat dit lichaam terzijde is gelegd omdat zijn taak erop zit.

Onthoud dat het lichaam, en zoals werkelijkheid in Een Cursus in Wonderen gedefinieerd wordt, niet echt werkelijk is. Wat in Een Cursus in Wonderen als werkelijkheid gedefinieerd wordt is datgene dat in overeenstemming is met God, datgene dat eeuwig is en onaantastbaar. Het lichaam is vernietigbaar, maar jij niet.

Wij richten ons op de geest, op dat deel van jou dat getuige was van je kindertijd, getuige was van je jeugd, getuige was van je jaren '20, '30 of de langere tijd dat je hier op dit aardse vlak bent en getuige van allerlei soorten drama's.

Het lichaam verandert en er zal een moment komen waarop het lichaam er in deze incarnatie niet meer voor jou is. Maar er is een aspect van de geest dat zo krachtig is, zo creatief, dat als je dat aspect van de geest eenmaal onder de knie hebt - en dat is liefde – en je daarvoor kiest, je in staat zult zijn om het lichaam te transformeren, omdat het lichaam via het onderbewuste door de geest wordt gemaakt.

Dat is waarom je ziek wordt en sterft omdat dat deel van de geest die het lichaam gemaakt heeft niet gezond is, niet genezen is, niet heel is, niet in overeenstemming is met liefde.

Dus we vragen je nogmaals om je te richten op de zuiverheid, om je te concentreren op je onkwetsbaarheid want het is je geloof in het lichaam en de dood waardoor het leven gevaarlijk lijkt.

Wanneer je gefocust bent op het lichaam, de dood en je gebrek aan kracht, word je kwaadaardig, aanvallend, defensief. Het draait allemaal om het lichaam. Naarmate jij je meer en meer op de geest concentreert en je steeds meer richt op je verbinding met het goddelijke valt de angst weg, valt de onzekerheid weg, neemt de gezondheid toe en word je meer en meer zoals je Schepper.

Je bent al als je Schepper; je hebt alleen maar verschillende lagen vuil bovenop dat weten gelegd. Dat vuil wordt nu opgeruimd.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

2 opmerkingen:

  1. Fijn weer! Heerlijk om te horen dat al die tics en tricks van het lichaam en van het denken niet waar zijn!!! 🀸🏻‍♂️🀸🏻‍♂️🀸🏻‍♂️πŸ˜‡

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch niet te lichtzinnig omgaan met dit idee, wat we denken wordt zichtbaar. Het is dus niet zo dat het denken niet waar is. Wat je gelooft wordt waar voor jou. Het gaat er dus om te denken vanuit liefde. ❤️

    BeantwoordenVerwijderen