vrijdag 3 september 2021

Les 247 ~ Zonder vergeving blijf ik blind. Met toelichtend commentaar viaTina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Het is belangrijk dat je de kracht van vergeving begrijpt.

Het hele boek en jouw hele studie van Een Cursus in Wonderen gaat over dit meest magnifieke ding dat je bezit: het vermogen om te vergeven, het vermogen om afstand te nemen van oordeel en het vermogen om te begrijpen dat er niets op deze aarde, in deze ervaring die je hebt, er niet mag zijn.

Als het is gebeurd en je bent er getuige van geweest dan is er een aspect van de goddelijke Geest die dit heeft toegestaan. En dat kan moeilijk te begrijpen zijn wanneer je dingen ziet waarvan je denkt dat het niet had mogen zijn. Bijvoorbeeld, er is de afgelopen dagen een verschrikkelijke storm over de Bahama’s (Orkaan Dorian in september 2019) getrokken en je ziet mensen hun huizen verliezen en sommigen hebben het niet overleefd. Je ziet dat mensen ervaringen hebben die volgens jou niet mogen gebeuren.

Maar dit zijn dingen die gebeuren en iedereen die erbij betrokken is komt hier uit, geloof het of niet, met kennis die men eerder niet had en dat diegene ten goede komt.

En velen van jullie hebben dit meegemaakt, hebben een omstandigheid meegemaakt waarvan je, op het moment dat het gebeurde, dacht ‘dit mag niet gebeuren’ (zoiets als het hebben van een lekke band 😉) ‘dit mag niet gebeuren’, maar het gebeurt en met jou.

Je maakt ruzie met de realiteit en je verzet je tegen alles wat die situatie voor jou inhoudt als je zegt dat het niet zo zou moeten zijn.

Dat is het oordeel dat we je vragen los te laten, de overtuiging dat je weet wat goed voor je is terwijl de meesten van jullie geen idee hebben van wat goed voor je is of de overtuiging dat je weet wanneer iemand iets niet moet doen. Je weet het niet. Je kent hun geschiedenis niet. Je kent hun motivatie niet. Je kent de uitkomsten van situaties niet. Je ziet de gevolgen ervan niet. Je bent gewoon niet toegerust om te beslissen dat iets zonde is.

En in feite is er geen zonde. Zonde is iets dat tegen God wordt begaan en dat onvergeeflijk is, maar God kijkt nooit op die manier naar iets. Alleen mensen met hun kleine ego-geesten kijken op die manier naar de dingen en denken dat God beledigd is, maar het werd toegestaan door God om te gebeuren.

De kracht van vergeving geeft je alles. Er zijn zoveel momenten dat mensen, bijvoorbeeld in een sessie met dit wezen (Tina), komen en vragen wat hun doel is.
Je doel is om alles te vergeven wat je nog niet hebt vergeven. Dat is jouw doel en vanuit die plaats van liefde, vriendelijkheid en begrip zul je alles krijgen en ervaren wat je zou willen krijgen en ervaren in dit leven.

Je houdt vast aan oordelen en aan de zonde. Je houdt vast aan de overtuiging dat je het beter weet dan God Zelf, maar dat is niet zo.

Het zal sommigen van jullie van streek maken om dit te horen en dat is oké. Dat is ook oordeel en je zult mij moeten vergeven voor de informatie die deze leerstof je brengt.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en we zullen morgen weer met je praten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten