woensdag 29 september 2021

Les 273 ~ De stilheid van Gods vrede is mijn deel. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Je komt in het stadium van je ontwikkeling waar je begint in te zien dat je een keuze hebt om al dan niet van streek te zijn.

Je hebt de keuze om wel of niet naar het nieuws te kijken en mee te doen aan het mediaverhaal over de wereld en dat ontworpen is om je van streek te brengen.
Je hebt de keuze om al dan niet ruzie te maken met je partner over een kleine strijd die het ego misschien wil winnen.
Je ziet dat de boosheid van je kinderen, hun opvliegendheid wordt veroorzaakt door een gemis ergens tijdens hun dag en in plaats van tegen ze te schreeuwen, boos te worden en in negativiteit te vervallen, besef je dat je wat frisse lucht kan gebruiken.
Of je bent aan het koken of bezig met je telefoon en ze voelen zich een beetje verwaarloosd en in plaats van hiertegen in te gaan omdat ze je storen besef je dat ze je storen omdat ze iets nodig hebben.

En terwijl je leven verdergaat en je doorgaat met deze lessen begin je te beseffen dat het jouw keuze is om te vechten of niet, dat het jouw keuze is om al dan niet in de war te raken, om te lijden en je vrede te verliezen of niet, dat de beslissing door jou genomen wordt.

We willen dat je begrijpt dat je de keuze hebt om jezelf op elk moment van elke dag af te stemmen op vrede.

Als je Een Cursus in Wonderen een 270 tal dagen hebt gedaan zal het nog niet helemaal lukken, maar je zult wel beginnen zien hoe jij zelf bijdraagt aan je eigen problemen.

Voor velen is dit een moeilijk te overschrijden grens, maar als je er eenmaal overheen bent, als je eenmaal beseft dat jij de oorzaak bent van je problemen en je stress, dan kun je altijd naar de juiste plaats gaan voor verandering door naar binnen te keren en jezelf af te vragen wat die boosheid in jou veroorzaakt, wat je ermee wil bereiken, wat je denkt dat er verkeerd is in de wereld dat ervoor zorgt dat je klaagt.
Dat je beseft dat je misschien moet stoppen met naar de wereld te kijken en andere mensen te zien als de bron van je overstuur zijn.

Ga naar binnen en vraag jezelf af: wat maakt mij van streek?

Jullie hebben er allemaal baat bij om dit te doen. Je bent tot het besef gekomen dat als de geest geobsedeerd is door de schuld van iemand anders, je in de speeltuin van het ego bent, dat je afgedwaald bent van de liefde, terug de ladder af en het slagveld in waar je dood, ziekte, oorlog en ongeluk vindt.

Blijf hoog op die ladder. Stel je vrede, liefde en vreugde voor. Kies voor vrede waar en wanneer je maar kunt.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten