vrijdag 17 september 2021

Les 261 ~ God is mijn toevlucht en geborgenheid. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Mensen zoeken hun toevlucht op allerlei plaatsen, in geld, in seks, in voedsel, op allerlei plekken. En toch geeft het geen veiligheid want het gaat altijd over het lichaam.

De keuzes van het ego met betrekking tot veiligheid gaan altijd over het verdedigen van het lichaam. En zolang jij je lichaam verdedigt weet je niet wie je bent.

Dit is moeilijk voor iemand die gewend is om het lichaam te verdedigen of het te beschermen tegen gevaar. Maar als men zich op het lichaam concentreert als het feilbare ding dat het is, voelt men zich ook feilbaar omdat men zich identificeert als het lichaam.

Wanneer jij je aansluit bij God, wanneer je leert samen met mij te gaan, deze lessen samen met mij doet en je focust op de niet-fysieke aspecten van jezelf, dan identificeer je je met de niet-fysieke delen van jou. Die zijn onfeilbaar en leven voor altijd voort. Zo word je meer ontspannen en bevind jij je niet in het domein van het ego. Je bent niet op het slagveld.

Is het je al opgevallen dat in een strijd het ego lichamen wil doden? Dat komt omdat het ego gelooft in het lichaam. Het gelooft dat het enige dat waarde heeft is het lichaam veilig te houden of het lichaam te vernietigen. En dus worden in die uitbarstingen lichamen gedood zonder zich te realiseren dat in feite de essentie van het wezen, dat eeuwig is, niet aangeraakt wordt en dat de nodige lessen geleerd en ervaren zullen worden in andere levens (dromen).

Begin daarom vandaag met het proces van identificatie met de niet-fysieke aspecten van jou: je creativiteit, je vermogen om lief te hebben, communicatie. Al deze dingen zorgen ervoor dat jij je steeds zekerder gaat voelen, terwijl het verdedigen van je lichaam enkel banger kan maken.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten