woensdag 15 september 2021

Les 259 ~ Laat me herinneren dat er geen zonde is. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




 

Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Zelfs met het kleinste oordeel beschuldig je iets of iemand van een zonde.

Het zou vandaag niet moeten regenen. Het weer is zondig, het zou mooier moeten zijn.
Iemand had me niet zo moeten aankijken. Ze hadden die woorden niet mogen zeggen. Dat zijn kleine zonden.
Je ouders hadden je niet zo moeten opvoeden. Ze hebben een zonde begaan.

Elke verstoring die je kent is doordat je geest veroordelend is. De meesten zien zichzelf niet per se als veroordelend, maar elke vorm van boosheid die je hebt komt voort uit het feit dat je ergens over geoordeeld hebt of geweigerd hebt iets te accepteren.

Weigeren iets te accepteren is ertegen oordelen. Dit is de reden waarom we radicale acceptatie aanbevelen als oefening zodat er contrast is tussen je normale denkgeest tegenover een denkgeest die alles radicaal accepteert.

Als je alles accepteert ben je alert en zeg je dat er een reden is voor een gebeuren. Dat dit gebeuren moet gezien worden door jou.

De ervaring - of het nu je lichaam is, je relaties, je bankrekening, je koelkast, alles wat er op dit moment in je leven is - heeft een verhaal dat jou zegt welk systeem jij waarde geeft, je oordelen, je haat, je zwakheden, alles.

Als je vandaag zonder oordeel naar je leven kijkt zul je leren wat je moet leren van wat je voor jezelf in de materiële wereld verbergt.

Onthoud dat je bewustzijn, het deel van jou dat jij als jezelf accepteert, slechts een heel klein stukje is van dat waarin je gelooft en in wie je gelooft. Veel van je overtuigingen zijn nog verborgen.

Bijvoorbeeld, als je een paar extra kilo's hebt, wat velen van jullie in deze samenleving hebben omdat je niet goed bent in het omgaan met je gevoelens en emoties, ben je gericht op eten en drinken, dingen om jezelf tot rust te brengen en laat je zien dat je voedsel gebruikt om je gevoelens tot rust te brengen.

Als je eten en drinken alleen zou gebruiken om de honger te stillen, als brandstof voor je voertuig om je van A naar B te brengen, zou het geen overgewicht hebben. Overgewicht is je aanwijzing dat je iets voor jezelf verbergt.

Daarom vragen we je vandaag om eens te kijken naar je leven, naar het deel dat je het meeste leed bezorgt en er volledig accepterend naar te kijken, zonder een enkel oordeel en jezelf af te vragen welke boodschap dit voor jou heeft.
Is er behoefte voor meer focus? Heb je behoefte aan ontspanning? Moet je expressiever zijn? Moet je creatiever zijn? Moet je vriendelijker zijn?
Kijk naar het deel van je leven dat wat jou betreft niet oké is en vraag jezelf af wat je hier niet gegeven hebt? Waar verzet je je tegen? Waar verberg jij je voor?

Als je eerlijk bent tegen jezelf zul je een antwoord krijgen.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal je morgen weer zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten