maandag 6 september 2021

Les 250 ~ Laat ik mezelf niet zien als beperkt. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Vandaag tonen we een grote waarheid aan nl. zoals jij de wereld en je broeders en zusters ziet, zo zie jij ook jezelf. Als jij jouw medemensen als onbetrouwbaar, zwak, ziek of stervend ziet dan leef jij volgens dezelfde regels die je op hen legt.

Dit is een heel belangrijk principe en we willen dat je begrijpt dat je dus verliest als je aanvalt, dat je verliest als je oordeelt, dat je verliest wanneer je iemand veroordeelt omdat je leeft volgens dezelfde regels. Als je je medemens als zondig ziet, in staat om een misdaad te begaan, door God gestraft kunnen worden, dan zie jij jezelf ook zo en geloof je dat God jou ook zal straffen.

Als je gelooft in ziekten die hoogtij vieren in je samenleving en je ziet dit als waarheidsgetrouw aan, als een ding dat wint dan is dat een basis waar ook jij naar leeft.

Maar als jij je broeders en zusters ziet als een oneindig spiritueel wezen, die slechts af en toe een beoordelingsfout maken, dan zie jij jezelf ook zo en weet je dat een fout rechtgezet of gecorrigeerd kan worden, dat een vergissing te vergeven is.

Een zonde is onvergeeflijk. Een zonde wordt beschouwd als iets dat God niet zou toegelaten hebben te gebeuren, als een aanval op God en dat onomkeerbaar is.

Toch is er niets onomkeerbaar omdat de meeste spellen die je hier speelt illusoir zijn. De meeste gedachten die je hebt zijn illusoir. Je leeft in een wereld die bewoond wordt door je eigen demonen, je eigen angsten en je eigen projecties.

Dus weet dat elke keer dat je een liefdevolle gedachte aan een broeder of zuster op deze planeet aanbiedt, je die zelf ook zult ontvangen.

Geven is ontvangen en ontvangen is geven. Het is één en hetzelfde. Zo binnen zo buiten, het is hetzelfde. Wat je ook in je geest denkt over anderen zal je ervaren.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten