maandag 27 september 2021

Les 271 Het is de visie van Christus die ik vandaag gebruiken wil. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Jezus is de naam van de man. De visie van Christus is wat ik in mijn leven lang genoeg vasthield om mijn bewustzijn te transformeren naar een ontwaakt wezen.

Het is niet ‘Jezus Christus’. Jullie zijn allemaal een Christuswezen, maar jullie zijn gewoon vergeten dat je dat bent. Jouw ware natuur is er een van liefde. Jouw ware aard is er een van vriendelijkheid. Jouw ware natuur is creativiteit en uitbreiding. Dat ben je alleen maar vergeten. Buiten jouw bewuste schuld om heb je de schittering van je geest bevuild.

Nu echter is het de tijd om te beslissen wat je in je geest wil toestaan, wat je vanaf nu aan je geest wil toevoegen.

Dus wanneer je kijkt naar materiaal of informatie opneemt die angstaanjagend is, moorddadig of gericht op de dood, weet dan dat je uit het proces van ontwaken stapt.
Wanneer je vergeving beoefent, wanneer jij je leven ziet als een liefdevolle uitdrukking van de goddelijke geest, kom je dichter bij dat ontwakingsproces.
Elk moment van de dag bepaal jij met je vrije wil in welke richting je loopt.

Als je dus bepaalde gedragsgewoonten hebt waarvan je weet dat ze minder dan liefdevol zijn, willen we je vragen je voor te stellen dit niet meer te doen. Je kan nog een tijdje met dit gedrag doorgaan, maar we willen graag dat je begrijpt dat je eerst je denken dat dit gedrag aanstuurt moet veranderen voordat het gedrag kan veranderen.

Dit is de reden waarom bij velen van jullie het gedrag niet verandert omdat je denkgeest, die het gedrag initieert, niet verandert.

Kies vandaag iets waarvan je weet dat je het doet en dat nog laag is in frequentie. Stel je voor dat je het uitzet, het niet doet, iets anders doet en dat gedurende een tijdje – en met een tijdje bedoelen we een week of zo - en begin dan je gedrag onder controle te houden als versterking van die transformatie van je geest. Blijf dit doen en bedenk je nieuwe gedrag om het oude ongezonde gedrag te vervangen. Stel je voor hoe je zou willen dat je leven er in zijn geheel zou uitzien en begrijp dat dit werk wordt gedaan in combinatie met je Cursus in Wonderen, je vergevingsoefening en de lessen hier.

Je kunt je creatieve vrije wil actief gebruiken om de wereld en het leven te ontwerpen dat je graag zou willen ervaren.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten