zaterdag 4 september 2021

Les 248 ~ Wat lijdt is geen deel van mij. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Voor sommigen onder jullie lijkt het of dit een harde les is.

Je bent eraan gewend geraakt om je verdriet als een deel van jezelf te zien. Je gelooft zelfs dat verdrietig zijn betekent dat je van iemand houdt, dat je om iemand geeft of dat je medeleven hebt met een situatie. Toch is dat niet zo.

Lijden is niet nodig. Wanneer je in de hogere sfeer van liefde functioneert, lijd je helemaal niet. De ontkoppeling van liefde, die lijden veroorzaakt, voel je niet want dat is wat lijden is, het is jouw losgekoppeld zijn van de waarheid die liefde is.

Functioneren in de hogere sfeer van liefde betekent dat je zijn, je wezen, zo geëvolueerd is dat je verbonden bent met alles wat is, verbonden met liefde via je begeleidingssysteem. Het betekent dat je alles accepteert wat is zelfs die dingen waarvan de denkgeest van het ego zegt dat het onaanvaardbaar is.

En dit is een uitdaging voor jullie allemaal want als je een geliefd wezen in je leven verliest, denk je dat rouwen, lijden en bij manier van spreken knarsetanden en je haren uittrekken daar bij hoort.

Wanneer je in het denksysteem van het ego bent lijkt dit zo waar omdat het ego je ervan overtuigd heeft dat het lichaam van dat wezen verdwenen is, hij of zij is weg, maar dat is onjuist, het wezen is niet weg.

Maar als je in lichamen gelooft of lichamen aanbidt en treurt over het verlies van lichamen, dan laat je door die daad zien dat je denkt dat die persoon of dat wezen (het kan ook een huisdier zijn) een lichaam was, maar dat zijn ze niet. Ze zijn de eeuwige verbinding die je met hen hebt, de mooie herinneringen die je aan hen hebt, de prachtige communicatie die je met hen kunt hebben als je niet op het lichaam gefocust bent.

Als je gefocust bent op het lichaam probeer je niet eens verbinding in de geest te maken. Je gelooft niet eens dat ze er nog zijn. Je gaat naar het graf en je treurt en lijdt. Ze zijn niet in het graf. Ze zijn bij je. Ze zijn dicht bij je. Ze zijn voor altijd dicht bij je. En wanneer jij jouw lichaam verlaat zal je ze ontmoeten.

Ze zijn nergens heen gegaan; ze zijn slechts een ademtocht verwijderd. Dit lijkt een harde les voor degenen onder jullie die nog steeds in lichamen geloven, die nog steeds geloven in lijden als een aspect van je eigen geest.

Maar we verzekeren je dat hoe meer je vergeeft terwijl je jouw spirituele pad van verlossing loopt, je steeds minder zult lijden en je gaat inzien dat wanneer je lijdt, je niet in overeenstemming bent met waarheid en liefde.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten