dinsdag 21 september 2021

Les 265 ~ De zachtaardigheid van de schepping is al wat ik zie. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Is het je al opgevallen dat als je naar de bestaande systemen voor ontspanning kijkt - de voetbalwedstrijden, oorlogsfilms, nieuwsprogramma's - dat wat je krijgt allesbehalve Gods visie op deze wereld is?

Het zou ook niet jouw visie op deze wereld moeten zijn - deze omstreden, met conflict geladen plek. Maar het is de weergave van de wankele, gekwelde en met conflict geplaagde geest van de mensheid.

Het veranderen in de fysieke wereld is zinloos omdat het opnieuw gevormd wordt door een geest die ook het collectieve tot stand heeft gebracht.

Om de buitenwereld te veranderen, moet je de binnenwereld veranderen, moet je gedreven worden door liefde. Dit lijkt in strijd met alles wat jou op dit vlak is geleerd, zoals dat je hard moet werken in de fysieke wereld.
Je moet gedreven worden door een verlangen naar iets goeds, om iets goeds te verwezenlijken.

Je kunt niet vechten tegen de duisternis; je moet het verlichten. Er bestaat niet zoiets als een ‘donkermaker’. Alleen waar het licht verborgen wordt ontstaat er duisternis.

Dus als je erover nadenkt betrokken te raken bij milieuzaken of enige vorm van het opnieuw samenstellen van je samenleving vecht dan niet tegen het oude, maar vind het nieuwe uit en vind het opnieuw uit met liefde, passie en met een verlangen naar een vriendelijke, menslievende en liefdevolle gemeenschap.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten