woensdag 22 september 2021

Les 266 ~ Mijn heilige Zelf woont in jou, Zoon van God. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Is het niet ironisch dat alle wezens die je niet normaal vindt in feite het middel zijn op weg naar je redding? En dat door vergeving, door het bereiken van het gevoel van waardering voor al je broeders en zusters en door alle kansen die ze jou geven om die vergeving in praktijk te brengen. In dit besef is het dat je eindelijk zult begrijpen waar dit leven voor bedoeld is. Dit leven is om te vergeven.

Je bent afgescheiden en gelooft in strijd, oordeel en aanval. En om jezelf van dat lijden te verlossen moet jij jouw broeders en zusters gaan zien als medemensen in het Christuswezen.

Christusbewustzijn is de acceptatie en liefde van alle dingen en alle wezens. Je kiest niet de ene boven de andere. Het is niet sommigen aanvallen en anderen liefhebben. Het is niet het veroordelen van sommigen en het aanbidden van anderen. Het gaat erom alle wezens als even waardevol te zien in de ogen van God en in jouw eigen visie.

Dat is wat gebeurt als je ontwaakt. Je realiseert je dat zelfs de moeilijkste wezens jou de kans geven om jezelf boven het slagveld te verheffen.

Sommigen van jullie kiezen ervoor om gescheiden van andere wezens te leven. Je communiceert niet met hen en geeft de voorkeur aan isolatie omdat de moeilijkheid van vergeving nog niet binnen je vermogen ligt om eraan te voldoen. Maar naarmate je evolueert, zul je zien dat hoe meer je je broeders en zusters vergeeft, hoe meer je van de mensheid houdt, hoe dichter je bij huis komt, hoe dichter je bij de hemel komt.

De hemel is een gemoedstoestand. Het is een gemoedstoestand waarin alle dingen worden geaccepteerd, alle wezens evenveel gerespecteerd en geliefd worden. En in dat opzicht en die liefde vind je je eigen rust, je eigen vreugde, je eigen zelfwaardering.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten