donderdag 16 september 2021

Les 260 ~ Laat me herinneren dat God mij geschapen heeft. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Dit is het allerbelangrijkste dat je moet weten, is het niet, want jij denkt dat je feilbaar bent, doodgaat en alleen bent.

Omdat deze dingen geen waarheid bevatten voel jij je afgescheiden van alles en iedereen, inclusief God. Wanneer jij je kan herinneren dat je door God geschapen werd, begin jij jezelf met respect te behandelen. Je begint in te zien dat ongezonde gewoonten, liefdeloze gedachten, overtuigingen en ideeën waarnaar gehandeld wordt als het ware godslastering zijn. Je zou kunnen zeggen dat je je neus ophaalt voor God.

Onthoud dus vandaag dat jullie inderdaad heilige wezens zijn. Jullie zijn een gedachte, in de geest van God, die gemanifesteerd is.

En ja, je leeft gescheiden en gelooft dat je in de steek gelaten bent. Maar de waarheid is dat je hier kwam en dit wilde doen. Het is pas als je de wereld beu bent, beu bent van het najagen van idolen dat de reis naar huis, terug naar eenheid, naar liefde aantrekkelijker wordt.

Sommigen zullen nog steeds een afwachtende houding aannemen. Sommigen zullen nog steeds willen wat de wereld hen biedt, maar sommigen zullen er zo moe van zijn om op deze plek nog verleidingen te hebben.

En dat geeft een grote opluchting, geloof het of niet, wanneer de wereld geen waarde meer voor je heeft. Het betekent niet dat je niet deelneemt aan het leven; het betekent niet dat je niet van je medemensen houdt. Het betekent dat je niet meer gekweld wordt. Je streeft niet langer naar dingen buiten jezelf om gelukkig te zijn. Dat is wat de verleiding van de wereld is en het is er voor je zolang je het wilt.

Maar als jij je herinnert door Wie je gemaakt bent, hoe eeuwig je bent en dat niets jouw ware aard kan bedreigen, krijg je een gevoel van serene ontspanning die maar weinig andere dingen je kunnen geven.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten