maandag 13 september 2021

Les 257 ~ Laat me herinneren wat mijn doel is. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Je emotionele ups en downs zijn een demonstratie van je inconsistente overtuigingen.

Als je consequent gefocust zou zijn op gelukkige dingen en op de dingen die je graag zou willen en afstand zou nemen van het oordeel, zou je volkomen vredig zijn. Je zou de hele dag kalm zijn.

Maar dat is voor de meesten van jullie niet het geval. Je hebt van die enorme ups en downs die je veel leed bezorgen. Het toont de inconsistentie van je geest aan.

We willen daarom dat jij je vandaag concentreert op het doel van vergeving. Het is het middel dat je vandaag hebt gekregen om vrede te bereiken. Je vergevingsoefening bevrijdt jouw geest van het verleden en van de toekomst en brengt jou terug naar het eeuwige nu, naar de enige plek waar je iets kunt beïnvloeden.

Onthoud elke keer dat je bang wordt voor de toekomst of wrok hebt over het verleden dat je het eeuwige nu verlaten hebt en jij je tijd verspilt en het eeuwige nu besmet met zorgen, angsten of wrok.

Je vergevingsoefening is het meest krachtige wat je kunt doen. Het is niet voor andere mensen, hoewel anderen uiteraard profiteren van jouw vergevingspraktijk omdat jij rustiger en gelukkiger wordt.
De waarheid echter is dat jij het bent die profiteert van je vergevingspraktijk. Je kwelt jezelf niet langer met oude verhalen en ideeën die je niet meer dienen en die je niet brengen wat je wilt. 

Verbind je geest vandaag dus met het streven naar vrede.

Hoe kom je daar? Door je vergevingsoefening. Door een stap terug te zetten weg van oordeel, een stap terug weg van kritiek, een stap terug weg van angst.
En kijk met genegenheid en mededogen naar de wereld en naar al je broeders en zusters.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten