zaterdag 18 september 2021

Les 262 ~ Laat me vandaag geen verschillen zien. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Een Cursus in Wonderen schrijft dat er geen afzonderlijke belangen zijn terwijl de kapitalistische samenleving leert dat die er wel degelijk zijn, dat je voor jezelf moet zorgen, niemand anders het voor jou zal doen en je maar beter al je spullen bij elkaar kan houden zodat niemand die kan pakken en jouw veiligheid in gevaar kan brengen.

Je ziet het in een toenemende armoede, een toename van sloppenwijken, een toenemende aantasting van het milieu op jullie planeet. Het is een constant nemen van meer dan je nodig hebt en een weigering om te delen, om te geven, soms zelfs aan de eigen familie. We zien familieleden met veel geld op de rekening, terwijl andere leden van de familie lijden en worstelen.

Nu is het ook wel zo dat sommigen hun familieleden helpen maar er een moment komt waarop men ziet dat dit zinloos is; wanneer men zijn best heeft gedaan om een persoon te helpen die geld op een of andere manier blijft verkwisten of verspillen; wat je ook doet er is geen verbetering. Daar hebben we het niet over. Dat is een andere situatie.

We hebben het over een situatie waarin je de behoefte ziet en de mogelijkheid hebt om te helpen of het nu met € 1,- of met € 100,- is of het nu een dak boven iemands hoofd is voor de nacht of het geven van je kostbare talenten aan de wereld. Het gaat niet altijd over geld.

Vandaag vragen we om voor jezelf eens na te gaan waar je dingen aan het hamsteren bent. Wat verzamel je? Misschien bezit je veel meer dan je nodig hebt en heb je een huis vol met duizenden en duizenden dingen die je geen goed doen. Het is een vorm van veiligheid en genotzucht die jou belet om wat je bezit, je niet-fysieke bezit, met andere wezens te delen. Je kunt zo geobsedeerd raken door materiële goederen dat je de niet-fysieke wereld volledig vergeet; je creativiteit, liefdevol zijn, je talenten delen, dat soort dingen.

We willen dat je begrijpt dat jullie allemaal verbonden zijn. Het is de grondgedachte achter vergeving, dat als je een broeder aanvalt, je in feite jezelf aanvalt. Als jij je verdedigt tegen je broeders en zusters, creëer je in feite datgene waar tegen jij je verdedigt omdat je erin gelooft; je zet al je middelen in om jezelf te beschermen. En dus creëer je precies datgene dat je niet wilt ervaren.

Dit is een overtuiging die in het begin moeilijk te bevatten is omdat je zo geïndoctrineerd bent in kapitalisme, egocentrisme en individualisering.

Jullie zijn allemaal met elkaar verbonden, geliefden en ook al lukt het alleen maar om vriendelijke gedachten over je broeders en zusters te hebben laat dat dan tenminste hetgene zijn dat je vandaag doet.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten