dinsdag 26 oktober 2021

In het land van het ego regeert koning Zonde

 


Een verhaal gebaseerd op de leerstof van Een Cursus in Wonderen.

In het land van het ego regeert koning Zonde. Hij heeft twee ministers, minister Schuld en minister Angst. Koning Zonde heeft een groot probleem. Sinds geruime tijd krijgt een nieuwe partij in zijn land steeds meer populariteit, het is de Partij van Wonderen. Mijnheer Liefde en Mevrouw Vergeving zijn de aanvoerders. Ze komen uit het land van Eenheid. Eigenlijk zijn ze nooit weggeweest, maar koning Zonde had ze, samen met zijn ministers Schuld en Angst, tot nu toe nog steeds goed verborgen kunnen houden. Koning Zonde is altijd bang geweest dat Liefde en Vergeving zijn land zouden innemen. De enige taak van de ministers Schuld en Angst was dan ook om Liefde en Vergeving buiten de grenzen te houden. Een heel zware taak want zij konden nooit eens rust nemen en moesten Liefde en Vergeving voortdurend wegdrukken. Maar Schuld en Angst zijn oud en moe en laten af en toe wel eens wat steken vallen in hun werk. Bovendien zijn Liefde en Vergeving zo sterk, net als een bal die je onder water duwt en die zo maar naar de oppervlakte springt als je hem maar eventjes loslaat.

Het land van het ego ontstond toen ego afscheid wou nemen van God, die regeert over het land van Eenheid. Ego was jaloers op God en wou daarom de strijd met Hem aangaan. Ego vergat daarbij wel dat een strijd aangaan met God onmogelijk is omdat God Liefde had geschapen en wat God geschapen heeft is oneindig en onveranderlijk. Maar ego dacht toch slimmer te zijn dan God en dacht na over zijn plan, toen viel ego in slaap en droomde dat hij God overwonnen had.

Maar hij droomde ook dat God heel boos was over wat hij gedaan had en dat hij zeker gestraft zou worden als hij God terug zou ontmoeten. Hij moest dus iemand vinden die over zijn nieuw verworven land kon regeren en die vond het ego in koning Zonde. Koning Zonde stelde daarop twee ministers aan, Schuld en Angst dus. Schuld had de verantwoordelijkheid om alles wat te maken had met dit schuldgevoel van weglopen uit het land van Eenheid intact te houden. Schuld moest ervoor zorgen dat die gevoelens genoeg en met zekerheid gevoed werden en staande gehouden.

Minister Angst moest er dan op zijn beurt voor zorgen dat er voldoende middelen waren om de schuld te kunnen blijven voeden. Er moest voortdurend voldoende angst gezaaid worden want Schuld was bijzonder veeleisend. En dat moest hij ook wel want ja Liefde en Vergeving lagen altijd op de loer om tevoorschijn te komen.

Iedereen die woont in het land van het ego gaat gebukt onder de lasten van minister Schuld en minister Angst. En niemand vindt dit fijn. Maar hier en daar zijn er inwoners die af en toe Liefde en Vergeving reeds ontmoet hebben en daarmee de kans kregen om de wijsheid en de lessen uit het programma van de Partij van Wonderen opgesteld door Mijnheer Liefde en Mevrouw Vergeving te horen en toe te passen. De leuze van de Partij van Wonderen is: onderwijs louter liefde want dat is wat je bent.

En hun programmapunten die verdomd veel lijken verdomd op de vergevingstechniek van Mijnheer Ho’o, de medicijnman uit Pono Pono zijn deze:

-          Volg het voorbeeld van Mijnheer Liefde en Mevrouw Vergeving en leer te kijken met ogen van Liefde en Vergeving naar minister Schuld en minister Angst, kijk er gewoon naar. Weet dat beide ministers een beetje oud aan het worden zijn en het allemaal niet zo goed meer weten. Ze zijn natuurlijk ook verschrikkelijk moe omdat ze voortdurend moeten werken en eigenlijk hebben ze daar geen zin meer in.

-          Als er dus reglementen (in de vorm van je gedachten) van minister Angst bij je binnenkomen, kijk ernaar en ga voor jezelf na of je er iets mee kan wat waarschijnlijk niet het geval is. Zeg dan met een gerust hart dat het je spijt, dat het je spijt maar dat je er niet langer wil aan meewerken. Dat je voortaan stemt op de Partij van Wonderen.

-          Dat dit trouwens doorgegeven was aan het ministerie van Angst, maar je vergeeft het de minister voor wat hij niet gedaan heeft en toch nog een poging doet om jouw zieltje weer voor koning Zonde te winnen.

-          Je neemt het die arme man ook niet kwalijk en het kost je zelfs geen enkele moeite om er liefde voor te voelen.

-          Bovendien voel je je zo dankbaar dat je hiervan verlost bent en dat je de kans gekregen hebt om je ervan los te maken en dat ook doet.

-          Telkens en telkens weer opnieuw. En dezelfde programmapunten gelden voor het werk van minister Schuld. Exact hetzelfde.

Die inwoners die nu lid zijn van de Partij van Wonderen en die Mijnheer Liefde en Mevrouw Vergeving reeds ontmoet hebben staan helemaal achter de programmapunten en willen die wijsheid voor geen geld meer missen. Om lid te kunnen blijven van de partij wordt hen wel gevraagd om heel veel te oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

Maar ze zien ook dat dat het vele oefenen zijn vruchten afwerpt. Overal in het land beginnen de nieuwe zoet smakende vruchten, die doordrongen zijn van een hemelse nectar, te groeien en te bloeien. Het hele land raakt er geleidelijk aan door bevrucht en bereiken al de grenzen van het land van God, het land van Eenheid.

De belofte van de Partij van Wonderen is dan ook dat als zij de grootste partij van het land worden de grenzen opengegooid worden en iedereen vrij is om terug te keren naar het Land van Eenheid.

Annemie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten