donderdag 28 oktober 2021

Les 302 ~ Waar duisternis was, zie ik het licht. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Het moeilijkste voor het proces van vergeving is beseffen dat je wil oordelen, haten en afgescheiden zijn.

Bewust worden hiervan is een groot inzicht dat je door dit proces krijgt. Door te besluiten een bepaalde actie, persoon, plaats, ding of ervaring te vergeven, merk je dat er een deel van jou is dat niet wil vergeven, dat vast wil houden aan haat.

Het is dat deel dat ervoor koos om in afzondering te komen en geen liefde te ervaren.

Het is wellicht moeilijk te geloven dat een bewustzijn ervoor zou kiezen om dit te doen en het druist in tegen vele overtuigingen en geloofssystemen in jouw wereld. Zoals dat God je geschapen heeft om op deze plek te komen.

Je bent geschapen door God, maar jij koos voor een ervaring in deze lagere frequentie om afgoden te achtervolgen en dingen te ervaren die je in fysieke vorm wilde ervaren.

Nu hoeft afgescheiden zijn op zich geen ramp te zijn, maar je moet leren om niet te haten, niet te oordelen en jezelf niet nog meer af te scheiden van liefde. In een lichaam zijn, mens zijn, deze scheidingservaring hebben is al erg genoeg, zelfs als je het naar je zin hebt.

Je wordt nog steeds uitgedaagd door veel dingen, inclusief je lichaam, ouder worden, allemaal aspecten van een fysieke ervaring waar je doorheen moet omwille van de keuze om in afscheiding te komen. Zelfs het geboorteproces is zeer uitdagend.

Zorg er dus voor dat je deze wereld waarheidsgetrouw ziet, wat een vorm van afscheiding van liefde is. Het betekent dat er een deel van jou is dat dit wilde.

Nu is er een deel van jou dat hier genoeg van heeft en minder gecharmeerd is na die paar decennia dat je op de planeet bent.

Het is het deel dat nu vrede zoekt en naar huis wil terugkeren. Het is niet om verdrietig over te zijn, om te overhaasten of bang voor te zijn. Je thuis in God wacht op jou, wat je ook besluit te doen in deze incarnatie.

Maar hoe verder je afdwaalt in afscheiding, hoe meer lijden en pijn je zult hebben. Zo simpel is het. Maak daarom vergeving als het belangrijkste zodat de pijnervaring van de afscheiding verminderd wordt en anderzijds alle andere dingen naar je toe kunnen komen.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten