dinsdag 26 oktober 2021

Les 300 ~ Deze wereld duurt maar een ogenblik. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Zo kijk je natuurlijk niet naar deze plek die je als permanent beschouwt ondanks de vele constante veranderingen die in je leven en wereld plaatsvinden. Veel van je lijden komt voort uit het verlangen dat dingen permanent zijn en hetzelfde blijven.

Een van de grote geschenken die jij jezelf kan geven, samen met het doen van deze les en met je te concentreren op wat eeuwig is, is het loslaten van het idee van permanentie en dat dingen hetzelfde moeten blijven. Je bent veel beter af wanneer je waardering hebt voor wat dan ook dat vandaag gebeurt, want het zal veranderen.

Zij die al een tijdje op de planeet rondlopen begrijpen dit wel. Als je terugkijkt naar eerdere relaties, naar de tijd dat je kinderen klein waren of toen je zelf op school zat denk je wellicht hoe anders het was in die tijd, met een besef hoe waardevol het was en met een beetje spijt dat je het toen niet zo gewaardeerd hebt.

Je zegt wel eens ‘die goeie oude tijd’, omdat je, als je jong bent, echt niet waardeert wat je hebt. Je bent vol dromen van alle dingen die je kan bereiken en hoe je gelukkig zult zijn, maar velen ontdekken dat tijdens deze uitdagende excursie in de driedimensionale realiteit veel dromen niet uitkomen.

En ze komen niet uit, niet omdat je het niet verdient of omdat je gestraft wordt, maar omdat het egodromen zijn. Sommige dingen die je wilde heb je wel gekregen of het nu een nieuwe auto, een nieuw huis of een nieuwe partner was en je ontdekte dat je daar niet gelukkig van werd. En voor velen is het kwartje nooit echt gevallen dat wereldse bezittingen niet de dingen zijn die gelukkig maken.

Ja, rijden met een nieuwe auto is misschien fijn en gepassioneerd voor een paar weken, maar dan komt er weer een ontevredenheid opzetten en ga je op zoek naar het volgende en het volgende en het volgende.

Een van de manieren om verbinding te maken met de eeuwigheid is door het huidige moment te waarderen en er dankbaar voor te zijn wetende dat wat het ook is dat je nu hebt - of het nu geld, gezondheid, liefde, ziekte, schuld is, het maakt niet uit of het goed of slecht is - ook voorbijgaat.

Misschien ervaar je een tekort aan geld omdat de ervaring hiervan jou datgene brengt wat je nodig hebt. Misschien heb je te veel waarde gehecht aan geld of heb je geen aspecten van een overvloedbeoefening ontwikkeld en kan het een tijdje niet hebben van geld je daarbij helpen.
En het alternatief, als je veel hebt, zou het de manier van het ego kunnen zijn om bang te zijn te verliezen wat je hebt. Wat we dan zouden voorstellen is dat je volledig waardeert wat je hebt, ervan geniet, je erin wentelt en er alles uitperst van wat je nu hebt, want ook dit zal voorbijgaan en veranderen,

Zie het als een aanvulling op je huidige beoefening, dit idee om volledig in het nu te leven of je het nu als goed of slecht ervaart want elke ervaring wordt een uitbreiding van wat je uitdrukt. En als je eenmaal het goede in het slechte begint te zien en de veranderlijkheid in het goede zal je volledig in het nu leven waar de eeuwigheid ligt.

Daar verwijst deze les naar. Deze wereld duurt niet lang. En degenen onder jullie die al een paar decennia op deze planeet zijn, weten hoe snel het kan gaan in menselijke termen.
Maar we hebben het hier letterlijk over het veranderen van je gedachten en het verschuiven van je frequentie waardoor de wereld die je kent zal veranderen en je op een nieuwe plek gaat leven die meer afgestemd is op de hemel.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten