vrijdag 1 oktober 2021

Les 275 ~ Gods helende Stem beschermt vandaag alles. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Velen van jullie zullen zeggen dat ze niets horen. Velen van jullie zullen zeggen dat die Stem niet tot hen spreekt. Maar daarin heb je ongelijk. Het zijn kleine impulsen, kleine ideeën, kleine indrukken die op je afkomen, maar je hoort ze niet omdat de stem van het ego te luid is.

Daarom oefenen we deze lessen. We oefenen zodat je het idee begint te koesteren dat er een andere wereld is waartoe je toegang krijgt door je geest tot rust te brengen.

Het ego gelooft dat als je de geest tot rust brengt, je geen controle hebt. Dat je mensen niet kunnen laten doen wat je wilt, dat je niet kan krijgen wat je wil.

Degenen die al vele jaren Een Cursus in Wonderen beoefenen kunnen je vertellen dat door op de goeie manier te oefenen, je vergevingswerk te doen en je over te geven aan leiding, hun leven vele keren beter is dan vroeger toen het ego de leiding had.

Het is dus een verzonnen verhaal van het ego dat als je naar het ego luistert het leven goed zal gaan. Terwijl als je ernaar luistert in feite het leven slecht gaat en steeds slechter wordt naarmate je ouder wordt. De negatieve overtuigingen, angsten, blokkades en schuld nemen toe naarmate je ouder wordt doordat ze de hele tijd versterkt worden.

Door dit ‘wonder barende’ werk te doen verminder je de macht van het ego, je investeert er steeds minder in en na verloop van tijd zie je een prachtige transformatie van je eigen wereld.

Sommigen van jullie doen dit nog niet lang genoeg om die transformatie te zien. Toch hebben velen nu reeds meer goede dagen waar je vroeger een minder goede dag had. Er zijn langere perioden van rust die onderbroken worden wanneer het ego zijn zin krijgt, je weer in de val van het ego trapt en niet meer ‘bewust’ bent. Toch weet en zie je dat de dingen langzaamaan beter worden.

Dit is het geloof dat nu in jullie allemaal aan het groeien is. Dit is het geloof dat door dit werk te doen er wonderen gebeuren.

Niet voor niks heeft het boek de toepasselijke naam Een Cursus in Wonderen.

Blijf je ‘verwonderen’ door gedurende de dag zo vaak mogelijk voor liefde te kiezen, je lessen te volgen en je over te geven aan die stille, zachte Stem in jezelf die jou naar een gezonde keuze leidt.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten