zondag 10 oktober 2021

Les 284 ~ Ik kan kiezen alle gedachten die pijn doen te veranderen. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 



 

Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Als je deze lessen voor het eerst leest lijkt het er op dat vele ervan niet waar kunnen zijn. Sommige klinken zelfs wreed. Zeggen dat verdriet niet waar is schijnt alles tegen te spreken wat je op je planeet over liefde hebt begrepen, zoals bijvoorbeeld als je iemand fysiek verliest je verdriet voelt dat een goede gezonde zaak is.

Maar als je de volledige controle neemt over je realiteit, over je gedachten en je gevoelens is het niet zo dat je lichtzinnig, onvriendelijk of gevoelloos bent. In feite ben je meer begaan en liefdevoller voor je broeders en zusters en word je toch niet gekweld door dingen als een diep verdriet.

We zijn er vaak getuige van dat de niet getrainde geest zich tegen zichzelf keert wanneer iemand die dicht bij staat van de fysieke vorm naar het niet-fysieke gaat.

Dit is een natuurlijk onderdeel van jullie evolutionaire cyclus. Voor de denkgeest is het een vreugdevolle tijd omdat hij de speelplaats van het ego achter zich laat, vrijer lijkt te zijn en beter in staat te doen wat hij wil.

Gezien vanuit het gezichtspunt van de vertrekkende geest is het enerzijds het sluiten en anderzijds het openen van een deur waarna er vrijheid is.

Vanuit het gezichtspunt binnen de speelplaats van het ego is er verlies. Maar dat is alleen omdat de geest die lage frequentie vasthoudt die gericht is op het fysieke/materiële lichaam van het wezen in plaats van op het bewustzijn, de geest, het altijd onveranderlijke aspect van geboorte tot dood die er ook was voor de geboorte en nog steeds bestaat nadat het lichaam is weggevallen.

Je gaat niet dood. In feite knippert je bewustzijn alleen maar en gaat door.

Door dus je kijk op het lichaam en op de dood te veranderen, zul je niet rouwen. Je zou eerder opgewonden kunnen zijn voor de geliefde die doorgaat op het volgende deel van zijn reis.

En door die vrijheid te geven zal ook jij niet bang zijn voor je eigen overlijden, maar opgewonden om een ander bewustzijnsniveau te gaan begrijpen waar je in deze specifieke vorm niet gemakkelijk toegang toe hebt.

Kan je dus zien dat het veranderen van je denken jou kan verlossen van enkele van de grootste lasten van het fysieke bestaan?

Blijf op dit pad ook al weet je dat je deze lessen niet altijd begrijpt. Je gelooft ze misschien niet eens de eerste keer dat je ze leest. Maar als je doorgaat met je oefening zul je de ladder naar verlichting steeds hoger opgaan en uiteindelijk boven het slagveld zijn waar alle pijn verdwenen is.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten