woensdag 20 oktober 2021

Les 294 ~ Mijn lichaam is iets volkomen neutraals. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Het lichaam waarin jij je bevindt is in deze driedimensionale ervaring een van de grote kwesties waar rekenschap mee gehouden wordt.

Het schijnt het ding te zijn dat jou zoveel problemen bezorgt. Het is te dik of te dun, het wordt zo maar ziek en het lijkt te sterven.

In feite leeft je lichaam niet. Dit lijkt misschien vreemd om te zeggen, maar jij bent de bezielende kracht van het lichaam. De denkgeest is de bezielende kracht van het lichaam. Het lichaam op zich leeft niet, maar wordt door jou bezield. Zonder jou erin is het lichaam een levenloos iets. Het heeft geen eigen wil, geen eigen wensen en doet alleen wat je het vraagt te doen. In die zin is het neutraal omdat het geen eigen wil heeft.

Nochtans kent je samenleving veel verhalen over instincten, gewoonten en verslavingen alsof het lichaam de denkgeest bestuurt. Maar dat is niet waar, het is de geest die over het lichaam regeert.

Geest regeert het lichaam. En het is belangrijk dat je het lichaam nergens de schuld van geeft. Sommige van je diepste, donkerste gevoelens gaan over het verafschuwen van het lichaam, het haten van het lichaam, het wantrouwen van het lichaam.

Het lichaam doet alleen wat je het vraagt. Het eet het voedsel dat je het vraagt te eten, het reist met je mee en is in die zin dus onschuldig.

Stop dus met je lichaam aan te vallen. Stop met het veroordelen van je lichaam en spreek dat deel van jou aan die de keuzes maakt want daar moet de genezing plaatsvinden, in de geest die de gezonde of ongezonde beslissingen neemt.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten