zondag 31 oktober 2021

Les 305 ~ Er is een vrede die Christus ons verleent. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die jij kent als Jezus.

Een christusbewustzijn heeft alles lief en vergeeft alles en deze lessen leiden je hiernaartoe.

Het is een beslissing die je elk moment kunt nemen. Ervoor kiezen om niet te oordelen, om jezelf of iemand anders niet te haten, om je over te geven aan wat is, niet als een voetveeg, maar in de wetenschap dat het leven je overkomt en door je heen gaat op de manier die heilzaam voor je is. Dat je herkent dat uitdagingen - of wat jij problemen noemt - in feite kansen voor jou zijn om je bewustzijn te verruimen.

Het gaat om het veranderen van je visie over negativiteit in je leven of het nu een verstuikte enkel is of een groter gezondheidsprobleem, een scheiding of verlies van werk.

Wij zien dit graag als een mogelijkheid tot verruimen. Op een of andere manier past het bij je, de frequentie van de ervaringen komt overeen met een deel van jou en wordt jou getoond aan de hand van de levenservaring die je hebt.

Als je nog verborgen of onbewuste negatieve overtuigingen hebt die zich in je leven afspelen zal je ze leren zien. Ze raakten weggestopt door angst, schuld, of schaamte en creëren of miscreëren de hele tijd negatieve ervaringen voor jou.

Als je dus een negatief patroon ervaart willen we dat je je verhaal anders formuleert. In plaats van te zeggen dat dit niet had mogen gebeuren, willen we dat je herkent dat het een laagfrequent aspect van je onbewuste geest is die deze ervaring tot stand heeft gebracht. Het is beter gezien dan ongezien. Beter eruit dan erin.

We willen dat je begrijpt dat jouw problemen een geschenk zijn en een kans om te zien waar je niet op de goede weg bent. Als ze fysieke vorm gekregen hebben, bijvoorbeeld door ziekte of verwonding, weet je dat ze inderdaad krachtig zijn en dat je dit echt gelooft. Let dus op wat de oorzaak is van je problemen en begrijp dat dit is hoe jouw liefdeloze overtuigingen uit je geest verwijderd worden en hoe je beweegt naar een christusbewustzijn die jou een alomvattende vrede zal brengen.

Velen van jullie hebben nu geen vrede. Maar naarmate je rustiger wordt, meer op één lijn komt met christusenergie, zal het onbehagen, de schuldgevoelens, schaamte of angst die je af en toe ervaart veel duidelijker en gemakkelijker te identificeren zijn waardoor je de rest van je dag vrediger bent.

Zie je problemen niet als dat je een slechte student van de cursus zou zijn, maar zie je boosheid als een deel van je nog onbewuste geest dat nu aan jou geopenbaard wordt. Vraag jezelf af wat er net gebeurde, waarom je zo van streek bent, waarom je boos bent of bang en kijk naar wat er is ontstaan en wees dankbaar dat het is geactiveerd.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten