donderdag 7 oktober 2021

Les 281 ~ Niets, behalve mijn gedachten, kan mij pijn doen. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad zegenende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Dit lijkt niet waar te zijn, toch? Je hebt het gevoel door veel dingen gekwetst te worden. Je krijgt een negatieve blik van iemand, iemand stelt je teleur, iemand neemt iets van je weg. Het zijn allemaal dingen die je pijn doen en het lijkt erop dat die dingen zich buiten jou bevinden.

Maar je bent een flexibel wezen en als je nu naar jezelf kijkt kan je zien dat je helemaal in orde bent.

Het argument van het ego is dat je altijd door anderen neergehaald en gekwetst wordt in plaats van door jezelf.

Wij hebben het hier echter over de emotionele en mentale pijn, over de dagelijkse verwondingen die jij jezelf aandoet en niet over een fysieke ramp die er met een lichaam kan gebeuren.
We hebben het over de pieken en dalen die je elke dag doormaakt en dan in het bijzonder de ‘dalen’. Vooral in die mindere periode ga je voor het verhaal dat iemand je in de steek gelaten heeft of dat iemand iets gedaan heeft dat niet had mogen gebeuren.

Het zijn deze verhalen waar je last van hebt. Het zijn de verhalen, gedachten en ideeën die zich elke dag aan jou tonen en waarbij jouw begeleidingssysteem ook elke keer de onjuistheid ervan aan jou onthult door jou feedback te geven met een negatief gevoel.

Denk eraan wanneer jij een slecht gevoel hebt – lijden, uitgeput, energieloos, opgejaagd – dit de negativiteit is die jou aantoont dat dit niets te maken heeft met wie je werkelijk bent maar ontstaat uit de overtuigingen en gedachten die je over iets gelooft.

Je hoeft niet alle gedachten, die je hebt, te geloven.

Misschien ga je van een overtuiging uit dat iemand jou niet mag. Maar je kent de onderliggende waarheid niet, misschien zijn er dingen gezegd die liefdeloos leken, gedroeg men zich op een manier die jij niet begrijpt, maar als je de gedachte ‘die persoon mag me niet’ gelooft dan ben jij degene die de pijn voelt.

Als je zo’n gedachte waarneemt zeg dan ‘nou, dat is een interessante gedachte, ik ga die gedachte nu eens in twijfel trekken en mezelf afvragen of die gedachte wel waar is.
Het ego zal eerst schreeuwen dat het waar is, maar als je verder gaat onderzoeken en dieper gaat graven zal je beseffen dat jij degene bent die iemand niet mag, dat je in feite iemand beschuldigt van wat jij doet en dat projecteert. En wees hier maar zeker van dat als jij je slecht voelt je in het ego en zijn projecties zit.

De vraag die we stellen is als je een volgende keer iemand van iets beschuldigt om dan verder onder de oppervlakte van die gedachtevorm onderzoek te doen en jezelf af te vragen wie dit in feite doet.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten