dinsdag 5 oktober 2021

Les 279 ~ De vrijheid van de Schepping belooft mijn vrijheid. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Is het jou al opgevallen dat het alleen mensen zijn die dieren en mensen gevangen zetten?

Op dit aardse niveau is vrijheid, creativiteit en zelfexpressie een natuurlijke manier van zijn. En ook al ben je afgescheiden je wil vrijheid, je wil creëren, je wil ontspannen en jezelf zijn.

De beperkingen die op dit niveau gevoeld worden, worden zelf gecreëerd. Met andere woorden ze ontstaan omdat je erin gelooft. Je gelooft in zwakheid, je gelooft in een gebrek aan vrijheid, je gelooft dat je moet offeren of lijden om heel te kunnen zijn.

Als jij op dit moment een tekort aan vrijheid ervaart, willen we dat je jezelf nu direct afvraagt hoe jij jezelf gevangen zet. Welke overtuigingen komen naar boven van zodra jij je voorstelt een moment van vrijheid voor jezelf te nemen?

Het zijn die ideeën, die overtuigingen die naar de oppervlakte komen die jou gevangen houden. Ze zitten in je eigen denkgeest en je kunt ze gemakkelijk ontdekken door je voor te stellen hoe je eraan kan ontsnappen.

Wellicht hoor je de stem van het ego die jou vertelt waarom je het niet kunt en de redenen waarom je het niet kunt doen.

Dit is dus een heel goede oefening voor hen die het gevoel hebben nu gevangen te zitten. Je zit niet gevangen, behalve door je eigen overtuigingen over je leven en je realiteit zoals je die op dit moment ervaart.

Vertrouw op deze lessen. Ze laten je zien hoe je vrij kunt worden, hoe je die prachtige liefdevolle schepping kunt eren waarmee jij begiftigd bent en die jouw leven en verbinding met het Goddelijke is.

Weet dat jij degene bent die over de sleutel hiervoor beschikt.

Je hoeft niet te lijden. Je hoeft je niet op te offeren. Je hoeft jezelf op geen enkele manier op te sluiten. Het is slechts een denkfout. Maar je zit vast in het geloof van die denkfout. Dus moet jij dit uitzoeken om het uiteindelijk vrijwillig op te geven.

Weet dat als er in jouw denken een overtuiging is dat iets jou gevangen houdt dat die overtuiging niet voortkomt uit liefde, maar van het ego met zijn beperkende overtuigingen en ideeën.

Het is goed te weten dat, door te veranderen, de dingen die je nu gelooft over een paar jaar absurd voor je zullen lijken. Je zult naar je leven, geest en lichaam kijken die door deze leerstof genezen zijn en begrijpen dat de gevangenis inderdaad je eigen creatie was.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten