vrijdag 8 oktober 2021

Les 282 ~ Ik zal vandaag niet bang voor liefde zijn. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

De meesten van jullie zullen ontkennen dat ze bang zijn voor liefde. Toch ben je gehecht aan oordeel, angst, zelfhaat en aan vele dingen die liefdeloos zijn. Het favoriete spel van het ego is om je met deze afleidingen weg te houden van liefde.

Het is de bezigheid van het ego. Het projecteert je oordeel op anderen zodat de liefde die je bent voor jou verborgen blijft.
Je realiseert je niet dat je gemaakt bent van liefde, door liefde, voor liefde. Wanneer je buiten de liefde staat voel jij je slecht en maakt het niet uit of je liefdeloos bent voor jezelf, voor iemand anders, voor een andere groep mensen, voor plaatsen of dingen. 

Je koppelt jezelf los van de ervaring van liefde.

Wanneer jij dus je dag doorkomt met een gevoel van teleurstelling, onbemind, chagrijnig, bedroefd, klagend over dingen, weet dan dat jij kiest voor die staat van zijn.

En omdat je zo krachtig bent zet je letterlijk een muur tussen jou en de liefde die vanuit dat wat je God zou noemen naar je toe stroomt.

Je zou ook kunnen begrijpen dat liefde vrede is. Liefde is tevreden zijn. Liefde is creativiteit. Liefde is interesse. Liefde is nieuwsgierigheid. Liefde is fascinatie. Liefde is passie. Liefde is veel dingen. Liefde is genieten van je leven. Als je niet van je leven geniet, dan kies je ervoor om jezelf af te scheiden van het bewustzijn van de aanwezigheid van liefde.

Dat is wat deze lessen je leren. Het is jouw keuze. Je hebt op elk moment de keuze om te vergeven en om voor liefde te kiezen ongeacht waar je naar kijkt.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en we zullen morgen weer met je praten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten