zondag 3 oktober 2021

Les 277 ~ Laat mij Uw Zoon niet binden met wetten die ik heb gemaakt. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Veel van jullie problemen komen voort uit je poging je familie, vrienden, geliefden, echtgenote of echtgenoot gevangen te houden in die zin dat jij het gevoel hebt dat je de regels kent volgens welke zij zich moeten gedragen. Je projecteert het op hen, beweert dat je weet wat het beste voor hen is, negeert het feit dat ze hun eigen begeleidingssysteem hebben en dat ook zij te horen krijgen wat ze moeten doen wat misschien wel in tegenspraak is met wat hen wordt opgedragen.

Eer dus je relaties als je in vrede wil blijven of het nu je broers en zussen zijn, echtgenoot, echtgenote, kinderen, vrienden, familie, geef hen de vrijheid om te doen en te zijn wat ze willen. Ze leren hun lessen en hebben hun ervaringen en als die lessen en ervaringen hard zijn en lijden veroorzaken kunnen ook zij leren iets anders te doen. Jij kan anderen niet opleggen wat je weet.

Als ouders is dit natuurlijk een zeer uitdagende les om te geloven. Maar we willen dat je je kinderen zoveel mogelijk vrijheid geeft zodat zij naar hun begeleiding kunnen luisteren en jij niet probeert hen de opsluiting op te leggen waarin jij verblijft.

Denk hierover na. Als je niet helemaal gelukkig en tevreden bent, als je worstelt met dingen die niet voor je werken, is het duidelijk dat je geen greep hebt op hoe je een perfect leven kunt creëren.

Waarom denk je dat je iemand anders zou moeten vertellen hoe ze hun leven moeten creëren? In feite vertel je hen hoe ze hun leven verkeerd kunnen creëren, omdat je verwacht dat ze jou kopiëren.
Dus zeggen wij blijf op je eigen pad, werk aan je eigen oefening en maak deel uit van die oefening door zoveel mogelijk vrijheid aan anderen te geven.

Wees getuige van jouw verlangen om hen te beheersen en neem er afstand van. Wees getuige van je verlangen om te bekritiseren en onderneem stappen om hier van af te komen.
Wees getuige van je angst voor hun toekomst en veiligheid en zie af van jouw overgave aan jouw angstige toekomstige fantasieën.

Die zijn niet liefdevol.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten