woensdag 27 oktober 2021

Les 301 ~ En God Zelf zal alle tranen wissen. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Alle oordelen die je op de wereld hebt gelegd zijn de oorzaak van al je problemen. Elk probleem dat je bent tegengekomen is voortgekomen uit een of andere vorm van oordeel.

Je moet weten dat een deel van dat oordeel in je denkgeest heeft plaats gevonden, maar dat jij je denkgeest niet kende en dus niet begreep hoe oordelen jouw leven beïnvloed hebben. Wanneer jij jezelf of anderen voortdurend aanvalt, ook al ben jij je er niet bewust van, ervaar je een slecht gevoel omdat je niet in overeenstemming bent met liefde, met Gods wereld. 

Gods wereld is een liefdevolle wereld. Gods relaties zijn liefdevolle relaties. En als je geen geluk, liefde en vreugde ervaart dan vertelt deze les jou dat dit komt door wat je doet.

Een van de wetmatigheden op jullie aardse gebied is dat jullie beschikken over een vrije wil. Je bent vrij om je gedachten te kiezen en je bent vrij om die gedachten te geloven. Als je dus een gedachte hebt ‘ik ben onwaardig’ en je gelooft dit dan zul je mensen en situaties ontmoeten die jouw onwaardigheid bewijzen. Dit is een heel belangrijk punt, het idee dat jij onbewust je eigen pijn en schuldgevoelens zelf oplegt.

Door middel van deze prachtige lessen proberen wij jouw denkgeest uit het onbewuste op te tillen naar het bewustzijn om je bewust te worden van wat jij jezelf aandoet.

Dit is een grote bewustwording die een student van Een Cursus in Wonderen krijgt door het beoefenen van deze lessen. Men begint het contrast te zien tussen de eigen liefdeloze, veroordelende gedachten en ideeën enerzijds en die liefdevolle gebeden en lessen die we elke dag via deze tekst aanbieden. 

Je begint in te zien dat jij jezelf niet ziet als een van Gods kinderen en dat jij jezelf niet behandelt als een heilig wezen. Je ziet in dat je te veel gefocust bent op het lichaam als de definiëring van wie en wat je bent.

En het is dit leren dat vandaag voor jullie allemaal zo noodzakelijk is om echt te begrijpen. Je bent niet je lichaam en je bent niet een slachtoffer van de wereld die je ziet. Je bent de schepper ervan, jij trekt dit aan.
En nee, je bent je niet altijd bewust van wat je doet. Dat komt omdat je reeds vele jaren een ongetrainde geest hebt.

Maar nu begin je te zien dat als je een negatief verhaal over jezelf vertelt, jij je slecht voelt. Helaas is de interpretatie van dat slechte gevoel door het ego dat je onwaardig bent. Daarom is dit iets dat we vandaag echt naar voren willen brengen. 

Als je een liefdeloze gedachte hebt over jezelf of iemand anders en je voelt je slecht is dat een aanwijzing door je begeleidingssysteem dat jou zegt dat je het mis hebt.

Hoe beter jij je voelt, hoe meer je in overeenstemming bent met Gods wil voor jou, hoe slechter jij je voelt, hoe minder je in overeenstemming bent met Gods wil voor jou.

Gods wil voor jou is jouw wil voor jou. Dat betekent dat wanneer je gelukkig bent, je in overeenstemming bent met Gods wil voor jou. Dat betekent dat jij dezelfde dingen voor jou wilt als God voor jou wil, de dingen die goed voelen, opwindend, creatief, gelukkig en liefdevol zijn. God is geen straffende God. De straffende afgod is het ego.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten