vrijdag 29 oktober 2021

Les 303 ~ De heilige Christus is vandaag in mij geboren. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

In jouw wereld spreek je van Jezus Christus. Welnu, Jezus was de man en Christus is een wezen dat je leert te worden. Dus dan kan je spreken van Tina Christus of John Christus of Susan Christus.

Je wordt een Christus door dit proces van uitstijgen en door je toewijding aan deze spirituele beoefening. Het is de toewijding aan een spirituele beoefening, het constant vragen en zoeken naar verbinding met het Goddelijke, het observeren van deze wereld en het begrijpen wat ze in werkelijkheid is.

Het is jouw toewijding aan liefde en een eenheidsrelatie met het goddelijke die ervoor zorgt dat je een Christus wordt. En dit kan door elk van jullie.
Dat bedoelde ik ook toen ik zei dat jullie ook die dingen zullen doen die ik gedaan heb. Je kunt die dingen doen. Je kunt genezen. Je kunt de dood overwinnen.

Dit lijkt extreem, gezien de materialistische en seculiere wereld waarin je bent opgegroeid, maar het is wel waar. Zij die het goddelijke zoeken, overwinnen uiteindelijk de fysieke beperkingen waarvan je denkt dat ze je lichamen en je wereld beheersen. Je bent in staat om dingen te doen die schijnbaar onmogelijk zijn en die je wonderen noemt.

Wonderen zijn een sprong in het diepe. Dat is wat jullie doen met deze lessen. Je vertrouwt op dit proces ook al heb je geen ander bewijs dan die verhalen van sommigen die werken met Een Cursus in Wonderen. Je hebt geen bewijs maar je hebt een sprong in het diepe genomen en begon te oefenen. Het is een vereiste in je Christuswording, intensief oefenen, toewijding aan het goddelijke, begrijpen dat vergeving het middel is om dat niveau te bereiken.

En er zijn geen afzonderlijke wezens. Het is slechts een aspect van je geest dat schijnbaar van jou is afgescheiden, maar door vergeving te oefenen wordt je geest opnieuw als heilig en heel ervaren.

Weet dus dat jullie een Christus worden. De vraag is in welk tijdsbestek. Sta je toe te blijven vasthouden aan het ego en zijn blinkende objecten van deze wereld of draag je deze incarnatie op aan het ontstaan van Christus in jou?

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten