zaterdag 2 oktober 2021

Les 276 ~ Het Woord van God is mij gegeven om te spreken. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

De keuzes op dit aardse vlak zijn of haten of liefhebben, oordelen of vergeven, bewegen of niet bewegen. Het is een wereld van dualiteit.

Maar wat wij jou hier leren is om boven die dualistische natuur uit te stijgen, geloven in goed en kwaad en begrijpen dat jullie allemaal naar het beeld van God zijn geschapen. Voor die welwillende kracht die het leven in dit universum geïnitieerd heeft zijn jullie allemaal even waardevol.

Dit kan moeilijk zijn als je mensen dingen ziet doen wat jij als ‘slecht’ beschouwt of als je mensen ziet die je grof of onaangenaam vindt.

Je moet echter begrijpen dat dit denkfouten zijn die zich manifesteren in gedrag. Ook jij wil graag vergeven worden voor eventuele beoordelingsfouten die je gedurende je hele leven maakt.

Het is het geschenk dat je moet geven om het te ontvangen. Het is het geschenk dat je moet geven aan hen die zich nog steeds vergissen en in de war zijn, die handelen buiten het kader van de liefde, net zoals jij in het verleden gedaan hebt en misschien nu nog steeds doet.
Als je oordeelt over iemands onvolmaakte gedrag, zal jij je beoordeeld voelen op jouw onvolmaakte gedrag en het gevoel hebben dat ook jij gestraft kunt worden.

Als je dus de vergissingen van jouw broeders en zusters ziet betekent dit niet dat je hun gedrag daarom goedkeurt. Je erkent dat ook jij denkfouten gemaakt hebt die geleid hebben tot disfunctioneel gedrag en je herkent dit in je broeder of zuster. Je geeft ze het voordeel van je liefde in plaats van het nadeel van je oordeel. Waarom? Omdat oordeel scheiding versterkt en ellende geeft.

Wanneer je de wereld begint te zien met vergevingsgezinde ogen, stopt de ellende. Wanneer je kan accepteren dat mensen niet in lijn met liefde reageren omdat hun geest niet in lijn is met liefde, begin je ze liefde te sturen in plaats van een oordeel te geven. Je herkent die disfunctionaliteit die jij ook gedeeld hebt en op bepaalde gebieden in je leven nog steeds deelt.

‘Oordeel niet opdat je niet geoordeeld wordt’ wil zeggen dat wanneer jij anderen veroordeelt je zelf ook de pijn zult voelen. Dus stop met oordelen en behandel anderen zoals jij zou willen dat men jou behandelt. Begrijp dat je ontvangt wat je geeft.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten