vrijdag 2 juli 2021

Les 184 ~ De Naam van God is mijn erfgoed. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Het besef dat alles met elkaar verbonden is, is een van de fundamentele principes van deze specifieke lering.

Je staat niet los van het effect van je denken. Als je iemand anders aanvalt, verwond je jezelf. Jullie zijn allemaal verbonden. Je geeft zoals je ontvangt. Het zijn allemaal principes die hetzelfde zeggen. En als je ziet dat je, als een aspect van Gods Geest, verenigd bent - je bent een idee in de geest van God - zie je in dat het zinloos en belachelijk is om een ander, die ook een idee (hetzelfde idee) in de geest van God is, aan te vallen. Je moet begrijpen dat je door vergeving niets verliest. Je krijgt alles.

Zo is het als jij je broeder aanvalt, je broeder veroordeelt of hem als minder dan jezelf beschouwt. Je valt iets aan dat jij bent. Het is moeilijk voor je om dit te onthouden. Daarom herinneren wij je eraan je denkgeest te concentreren op de eenheid van alle dingen.

We laten je tegen jezelf zeggen dat je deel uitmaakt van een eenheidsbewustzijn. Jullie zijn een collectieve broederschap, een collectieve zusterschap van mensen. Jullie zijn krachtige scheppers gemaakt naar het beeld van jullie Schepper. Je Schepper maakt je naar het beeld van zichzelf: liefdevol, expansief, zelfexpressief, vrijheid zoekend, intelligent - en dat is wat jullie allemaal zijn.

Maar je ziet je broeders en zusters aan voor vijanden en je gelooft dat als je ze aanvalt, jij vrij blijft van aanvallen. En dat is een van de grootste illusies van allemaal. Je doet jezelf pijn als je een ander aanvalt. Je valt een andere gedachte aan in dezelfde geest.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten