dinsdag 13 juli 2021

Les 195 ~ Liefde is de weg die ik in dankbaarheid ga. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Je hebt zoveel om dankbaar voor te zijn.

Je woont hier in dit tijdelijke voertuig dat je de kans geeft om liefde te vinden. Wat een ding om dankbaar voor te zijn!
Je hebt de middelen gekregen om je geest te transformeren van lijden naar vrede. Wat fijn om dankbaar voor te zijn!
Je krijgt veel ontmoetingen met je broeders en zusters, kansen om te vergeven. Wat fijn om dankbaar voor te zijn!
Je lichaam lijkt te functioneren en brengt je in beweging in de wereld waarin je dit doel hebt. Wat fijn om dankbaar voor te zijn!

Je hebt zoveel om dankbaar voor te zijn en toch kan de denkgeest dat ene ding vinden dat het niet heeft of die ene overtreding die iemand tegen je heeft begaan. En de veelheid aan dingen waarvoor je dankbaar zou kunnen zijn verdwijnen in de duisternis van oordeel en het geloof in zonde.

Als je oordeelt, als je in zonde gelooft, als jij je denken op die persoon concentreert, die ene persoon in de hele wereld die iets verkeerd heeft gedaan waarvan jij besluit dat het nooit had mogen worden toegestaan, dan geef je de hele wereld op. Je geeft de rust op die jouw natuurlijke recht is.

Het is een keuze. Je doet het uit vrije wil. Je beseft het niet omdat niemand je de gevolgen van oordeel heeft geleerd. Maar hier leren we je de ware gevolgen van oordeel. Door een ander te beoordelen, verlies je alles - je vrede, de waardering van alles om je heen omdat je weet dat wanneer er wrok in je denken is, wanneer je haat kent, jij je wentelt in je slachtofferrol - en verdwijnt alles behalve die lage frequentiegedachte, die overtuiging die je hebt en waar je steeds naar terugkeert.

Dus vergeef! Beweeg je voort in dankbaarheid en weet dat je beloond zult worden met liefde - een verbinding met liefde, een verlangen om lief te hebben, een weten dat je een liefdevol wezen bent.

Wanneer je echter je vrije wil gebruikt om te oordelen, koppel jij jezelf los van de Bron van alle liefde en voel je je verschrikkelijk. Ten onrechte geef je de ander de schuld van zijn gedrag, waardoor jij je slecht voelt. Maar het is jouw oordeel waardoor je je slecht voelt. En het is een keuze; je hoeft dit niet te doen.

Je richten op dankbaarheid laat jou beseffen hoe onbeduidend die kleine overtredingen zijn die mensen begaan hebben. Ze zijn niets in vergelijking met vrede en liefde en het vermogen om gelukkig te zijn.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten