zaterdag 24 juli 2021

Les 206 ~ Herhaling van de les 186 – De verlossing van de wereld hangt af van mij. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Ik ben niet een lichaam. Ik ben vrij.
Want ik blijf wat ik ben.
Zo schiep God mij.

Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Jullie hebben allemaal prachtige en specifieke gaven. Sommigen van jullie zijn zangers. Sommigen zijn schrijvers. Sommigen zijn geweldige ouders. Sommigen zijn geweldige atleten. Sommigen zijn uitvinders en wetenschappers. Jullie hebben allemaal een bepaald ding dat je aanspreekt. En sommigen hebben misschien verschillende dingen die je aanspreken. Er is niet één bepaald patroon dat goed is en dat alleen goed is. Jullie zijn allemaal goed.

Maar je zult merken dat naarmate je in de samenleving beter opgeleid wordt, als je meer geleid wordt naar werk en geld verdienen, veel van deze passies wegvallen en slechts een vage herinnering worden.

In de evolutionaire reis van jullie Aarde is het nu de tijd om deze delen van jezelf terug te eisen. Ze werden opzettelijk van je verwijderd. Je kan merken dat er in jullie schoolsystemen niet veel tijd is voor dansen, zingen, schilderen, paardrijden en al dit soort dingen. (Ja, sporten wordt aangemoedigd, maar op een bijzonder competitieve manier, gericht op het opgepikt worden door een sportteam en veel geld verdienen en daar zit een vertekening in die tegen je wordt gebruikt).

Maar voor degenen onder jullie die die passie achter zich hebben gelaten, willen we dat je begint ze terug op te eisen. We willen dat je teruggaat naar een tijd in je geheugen waar je weet dat je bijvoorbeeld van tekenen hield, van hardlopen of dat je nog weet dat je van dansen houdt en we willen dat je het nog een keer doet. En ja, je bent misschien ouder, niet echt in vorm, maar je kunt deze dingen op een of andere manier toch doen. Zelfs als je niet in staat bent om op te staan en je hield van dansen toen je jonger was, kun je wat muziek opzetten en de bovenste helft van je lichaam bewegen. Je kunt naast een stoel gaan staan, jezelf omhoog houden, je lichaam beginnen bewegen en je lichaam zal reageren omdat je spreekt tot je ziel. Je spreekt tot dat diepe deel van jou dat hier kwam om zichzelf uit te drukken, om creatief te zijn, om zichzelf uit te breiden. En dat is wat liefde doet.

Liefde neemt vele vormen aan en een van de vormen die het aanneemt is passie voor het leven, passie voor die specifieke talenten en interesses die van jou en van jou alleen zijn.

Dus denk niet aan het geld dat er uit komt. Denk niet aan de verkoop van kunst die het oplevert. Denk niet aan het figuur dat je hebt waarvan je voelt dat het niet meer bij die passie past. Maar begin je voor te stellen..., als er niets anders is, begin je voor te stellen dat je die dingen weer doet en je zult een klein beetje leven voelen terugkeren, je zult passie door je lichaam voelen stromen, je zal je een beetje jonger gaan voelen.

Het is passie, het is liefde, het is zelfexpressie, het is vrijheid die ervoor zorgt dat vitale levenskracht door dit lichaam van jou stroomt. Je ziet het met jonge kinderen die lachen en spelen en elkaar kietelen en gewoon een geweldige tijd hebben om zichzelf te zijn, maar systematisch langzaam en zeker hiervan verwijderd worden door programma's die niets om je spirituele evolutie geven.

Onderschat de kracht van beweging en creativiteit op je spirituele reis niet. Maak er niet alleen een academische studie van, maar tevens een ervaringsgerichte studie.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten