zondag 25 juli 2021

Les 207 ~ Herhaling van de les 187. Ik zegen de wereld, want ik zegen mijzelf. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Als je elke dag door de wereld gaat en er met liefde en vergevende ogen naar kijkt ben jij degene die er het voordeel van ontvangt omdat je dezelfde frequentie wordt als God.

Dat is hoe God kijkt naar jouw unieke manier en dat is waar jij profijt van zult hebben als je hetzelfde doet. Als je dus op dezelfde manier handelt als God, dat wil zeggen liefdevol, vergevingsgezind, creatief, ruimdenkend, gepassioneerd en vriendelijk, dan zul je je geweldig voelen. Als je begrijpt dat dat alles is wat je doet - je doet alsof je naar het beeld van God bent gemaakt - dan zul je er voordeel uit halen.

Wat doet God nog meer? God bemoeit zich niet met de materiële wereld. God is geïnteresseerd in het tijdloze en het eeuwige en ook jij zult er baat bij hebben geïnteresseerd te zijn in het tijdloze en het eeuwige.

Wat is het tijdloze en het eeuwige, zegt u? Welnu, het zijn allemaal niet-fysieke dingen, dingen die niet gebonden zijn aan de regels van een stervende planeet.

Als we zeggen ‘stervende planeet’ bedoelen we niet dat ze letterlijk sterft, maar de levenscyclus van deze planeet is gebouwd op de dood. Alles moet sterven voor iets anders om te leven. Je ziet het in je voedselproductiesystemen, hoeveel dieren moeten sterven om jullie allemaal te voeden. Dat is geen systeem dat zou worden gecreëerd door een liefhebbende God. Zelfs het composteren van dood materiaal op de bodem van het bos, wat gezond lijkt, is gebaseerd op één ding: sterven zodat een ander kan leven. Het is de weerspiegeling van de aard van deze plek. Raak dus niet gehecht aan materiële dingen.

Nu weten we dat dit makkelijk is om te zeggen, maar moeilijk om te doen, omdat jullie allemaal in een lichaam naar deze driedimensionale wereld zijn gekomen en aan dingen gehecht zijn; het zijn je idolen.

Maar je zult zien dat als je iets fysieks najaagt dit niet bevredigt of dit nu een auto, een huis, een lichaam, geld is.
Ja, in die eerste pogingen om te krijgen wat je wilt, zul je wat opgetogenheid voelen, maar heel, heel snel zul je op zoek gaan naar iets anders en dat is de aanwijzing dat het niet eeuwig is. Eeuwige dingen bevredigen je diep en je hoeft geen andere dingen na te jagen.

Creativiteit is bijvoorbeeld iets eeuwigs. Het is de aard van bewustzijn om creatief te zijn. En dus als je creatief kunt zijn op welke manier dan ook waar je gelukkig van wordt en waar je toe aangetrokken wordt, dan ervaar je je eigen goddelijke natuur. Maar raak niet gehecht aan de dingen die je creëert. Bevrijd ze en deel ze met je broeders en zusters. Dan zul je ze echt bezitten omdat je ze hebt gedeeld.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten