zaterdag 10 juli 2021

Les 192 ~ Ik heb een functie die God me graag vervullen ziet. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Velen van jullie vragen wat je functie is. Kan ik een schilder zijn, een schrijver, een moeder, een vader... iets belangrijks, iets wat voldoening geeft?

Je functie hier is vergeving.

Waarom is dat zo krachtig? Welnu, vergeving demonstreert dat je de wetten van de schepping begrijpt. Je begrijpt dat alles waar je mee bezig bent een keuze is. Het is je vrije wil en jij bent de schepper van al het lijden dat je doormaakt.
Als je vergeeft, toon jij je kennis. Wanneer je vergeeft, toon je je verlangen naar vrede, vreugde en overvloed. Als je vergeeft, begrijp je dat je denkgeest de boosdoener is. Je denkgeest is degene die beschuldigt. Je denkgeest is degene die boos is. Je denkgeest is degene die intolerant is en het is jouw denkgeest waar moet aan gewerkt worden.

Vergeving is de manier waarop we aan onze eigen denkgeest werken.

Wanneer we een stap terug doen van het beoordelen van de wereld, wanneer we een stap terug doen van onze zelfingenomen woede, wanneer we een stap terug doen van beschuldiging, blijven we met ons zelf achter - en dat is precies waar je je aandacht en intentie op moet richten.

Wat zou je hier willen beleven? Hoe zou je willen groeien? Wat zou je willen creëren? Hoe zou je willen dat je liefde wordt uitgedrukt? Dit zijn de dingen waar je moet op letten en niet focussen op de fouten van anderen. Je hebt genoeg aan jezelf om mee om te gaan.

Dus neem een stap terug van oordeel, wetende dat dit het grootste geschenk is dat je niet aan je naaste geeft, maar aan jezelf. Je geeft jezelf rust. Je geeft jezelf gelijkmoedigheid. Je geeft jezelf een eenvoudig en vreugdevol leven. Het is je natuurlijke erfenis, hier heb je recht op.

Maar in je samenleving ben je verloren en verward geraakt in het puin van allerlei oordelen op deze planeet waar men denkt dat oorlog, aanval en strafmaatregelen alles beter zullen maken.

Je hoeft alleen maar naar jouw wereld te kijken. Probeer vergeving. Probeer liefde. Probeer vrede.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten