donderdag 29 juli 2021

Les 211 ~ Herhaling van de les 191: Ik ben de heilige Zoon van God Zelf. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

We zijn hier vandaag om je te herinneren aan je grootsheid, om jou eraan te herinneren dat je inderdaad een volmaakt en heel wezen bent.

Je wordt zo misleid door je lichaam en door de verleidingen en angsten van deze wereld. Je wordt erdoor misleid omdat je ervoor koos om hier te komen om de scheiding met God te ervaren.

Dat is het fundamentele principe achter deze hele ervaring die verwarrend voor je is omdat je geleerd hebt dat God deze wereld heeft geschapen. En toch, als je om je heen kijkt zie je zoveel pijn, lijden, scheiding en dood. Je denkt: "Hoe kan God deze wereld hebben geschapen? Dit slaat helemaal nergens op!"

Maar God heeft deze wereld niet geschapen. Jij hebt deze wereld voor jou geschapen om dingen te ervaren die niet van eenheid zijn, niet verbonden, niet van liefde. Toch is het ultieme doel de terugkeer naar liefde. Het is een paradox. Om door deze ervaring van scheiding te komen, moet je terugkeren naar het begrip dat je een groots wezen bent.

Je bent een groots wezen, een grootse schepping, je bent heel, je bent heilig en ongeacht welke keuzes je maakt zal je altijd terugkeren naar wat je Liefde of God noemt. God is liefde, die woorden kunnen dus door elkaar gebruikt worden.

Als je eenmaal de waarheid van je ervaring hier begrijpt, kun je zeggen: "God is liefdevol! God heeft mij de keuze gegeven om alle spellen te spelen die ik wil, om alle afgoden die ik wil achter na te gaan."

En dat is vrijheid. Liefde is degenen waar je om geeft de vrijheid geven om te zijn wie ze zijn en te doen wat hen gelukkig maakt.

Je denkt dat deze wereld zal verslechteren als iedereen doet waar men blij van wordt. Maar wij vragen je, kijk om je heen, iedereen doet wat hem ongelukkig maakt. Het is, op dit moment, inderdaad een droevige plek.

Denk dus even na over het idee dat als jullie allemaal zouden doen waar je van houd, wat je gelukkig maakt, je wereld een veel betere plek zou zijn om in te leven.

Eerlijk gezegd doen jullie allemaal wat jullie willen. Jullie zijn vrije wezens. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je kunt iets anders doen. Zelfs degenen onder jullie in diepe armoede, zelfs degenen onder jullie met diepe pijn kunnen van gedachten veranderen en een evenredige verandering in je fysieke realiteit zien.

Vertrouw ons. Probeer het. Het gaat zeker lukken.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zie je morgen weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten