dinsdag 27 juli 2021

Les 209 ~ Herhaling van de les 189. Ik voel de liefde van God nu in mij. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Is het geen vreugde te weten dat je altijd verbonden bent en geweest bent met je Bron.

Dit is de grote illusie van deze plaats van scheiding, deze plaats van angst: dat je door God in de steek bent gelaten en dat je alleen bent.
De waarheid is dat jij ervoor koos om God te verlaten. Vanwege die keuze heb je de illusie dat je alleen bent.
Omdat je zo krachtig bent en het vermogen hebt om te produceren waar je in gelooft en wat je maar wilt, wordt dit dag na dag bewezen.

Het is dit besef - het herinneren van je oorsprong - die je geest zal veranderen, herinneren wie en wat je bent.

Je bent een heilig goddelijk wezen dat slechts tijdelijk gehuisvest is in deze staat van afgescheidenheid. Door je innerlijke streven naar afscheiding en het constant versterken van die staat blijf je dit ervaren.
Wanneer je besluit dat je niet meer afgescheiden wilt zijn en begint met de wereld te vergeven voor wat ze je lijkt te hebben aangedaan (wat alleen op jouw verzoek was en alleen gedaan heeft wat je wilde), dan begin je de reis terug naar huis te maken.

En het is een lange reis. Je hebt een grote omweg gemaakt via angst en je hebt duizenden en duizenden beslissingen voor afscheiding genomen. Elke keer dat jij jezelf aanvalt of een ander veroordeelt, kies je voor afscheiding en breng jij jezelf verder en verder de angst in, steeds verder weg van je thuis in liefde. Maar als je dat eenmaal beseft; als je eenmaal echt gaat begrijpen dat dit jouw creatie is, dan kan je een andere keuze maken, kan je opnieuw kiezen. Je kunt voor liefde kiezen. Je kunt duizend keuzes maken voor liefde en voor de hereniging van je geest met alles wat is en wat dan de waarheid wordt en zal worden wat je ervaart.

Dus als je die toewijding nog niet hebt gemaakt, doe het dan vandaag nog. Je bent geen lichaam. Je bent vrij om te kiezen wat je wilt ervaren. Je bent alleen onwetend geweest over de werking van dat proces, hoe dit proces functioneert. Wij leren het jou. Je houdt de afscheiding levend door angst en oordeel en je te onderwerpen aan die ideeën. Door vergeving en liefde keer je naar huis terug, naar liefde en naar je ware aard.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten