vrijdag 16 juli 2021

Les 198 ~ Alleen mijn veroordeling verwondt me. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Dit is nogal wat, nietwaar, dat alleen je veroordeling je pijn doet!

Achter elke pijn die je hebt is er altijd een meedogenloze gedachte. Als je bijvoorbeeld bang bent voor de toekomst, als je denkt dat je niet genoeg geld zult hebben, is dat een meedogenloze gedachte. Je beweert dat de wereld onvriendelijk, liefdeloos en niet vrijgevig is tegenover jou en je zegt ‘ik zal zonder zijn’. Dat is een meedogenloze gedachte, een liefdeloze gedachte.

Als je zegt ‘alles is in orde, het zal over drie weken geweldig zijn, ook al kan ik niet zien waar ik het geld vandaan ga halen om van te leven, er wordt voor mij gezorgd’, dan zal je een heel andere frequentie voelen in je lichaam-geest. De frequentie van liefde, de frequentie van acceptatie. En dat is de frequentie van dankbaarheid, vertrouwen en geloof.

Deze dingen hebben een frequentie, net zoals angst een frequentie heeft, net zoals veroordeling en oordeel frequentie hebben. En dat geldt ook voor het tegenovergestelde van die gedachten en de gevoelens die ze oproepen.

We willen dat je begrijpt dat je gevoelens van schuld, schaamte, angst, pijn, elke vorm van lijden, voortkomen uit de liefdeloze en meedogenloze overtuigingen die je hebt.
Je moet onder de oppervlakte gaan en voor jezelf nagaan waarmee je niet op één lijn zit. Waar val je aan? Waar oordeel je? Wat veroordeel je? Als je alleen met het gevoel aan de oppervlakte blijft, zul je niet begrijpen wat er onder ligt, liefdeloze in je denkgeest. We willen dat je begrijpt dat we hiermee niet het slachtoffer de schuld geven, maar dat we je alleen leiden naar de oorzaak van het lijden.

Er zijn perioden van pijn in je leven, fysieke pijn zoals wanneer je je teen stoot, een hamer op je voet laat vallen of als je op je tong bijt, zoiets kleins. Maar als je kijkt naar de jaren en jaren en jaren dat je hebt geleefd, is niet de fysieke pijn het probleem, maar het mentale en emotionele lijden waar jullie constant doorheen gaan en waar we het hier over hebben.

En dat is een keuze, jouw keuze. Je gebruikt je vrije wil om te accepteren, om lief te hebben, te vergeven, te veroordelen, te oordelen en te scheiden.

Het is aan jou. Jij bent de kapitein van je schip. Je moet dus kijken naar het lijden dat je tijdens gewone dagen ervaart. Geen fysieke pijn (we hebben het hier niet over kiespijn en hoofdpijn, hoewel ze hier wel iets mee te maken hebben, maar daar komen we op een ander moment op terug), maar we willen het hebben over emotionele pijn, mentaal lijden, die optioneel is, niet vereist en waar jij de veroorzaker van bent.

Het is voor velen van jullie zeker een moeilijke pil om te slikken omdat je het gevoel hebt dat anderen je pijn hebben gedaan. Maar de waarheid is dat als je ze vergeeft en stopt met te veroordelen, de pijn zal stoppen.

Dan zal je de waarheid zien van wat we zeggen.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten