dinsdag 20 juli 2021

Les 202 ~ Herhaling van de les 182. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Ik ben geen lichaam. Ik ben vrij.
Want ik ben nog steeds zoals God mij geschapen heeft.

Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

We zijn erg blij dat je zo ver met ons bent gekomen. Je bent nu bij iets meer dan de 200ste les aangekomen en je hebt enkele van de moeilijkste delen van de cursus doorlopen. Je ziet dat het je goed doet, anders zou je hier vandaag niet bij ons zijn. Je merkt verandering in je gedrag op. Je wordt je meer bewust van je gedachten en van de gedachten die zich wel nog in je bewustzijn bevinden, maar die je niet langer moet geloven, je ziet in dat lijden optioneel is.

Je bent geen lichaam. Het is een van de grote onjuistheden die leeft in je samenleving en die keihard gepromoot wordt. De hele westerse wetenschap is gebaseerd op het idee dat je gewoon een lichaam bent. Spiritualiteit is niet aan de orde. Bewustzijn wordt verwijderd uit de wetenschappelijke methode, ook al is het onmogelijk om dit te verwijderen. Wetenschappers denken dat het weg is, maar het verlaat het domein van de onderzoeker nooit. Iedereen die een experiment uitvoert, verankerd zijn waarnemingen in het resultaat van dat experiment. Elke wetenschapper die een experiment observeert, verandert de uitkomst door zijn verlangens en dus is er geen echte duidelijke wetenschappelijke methode zoals men denkt dat die is. Maar de grootste fout die de wetenschappelijke methode in jullie westerse wereld maakt, is dat alles stoffelijk is, dat je een lichaam bent waardoor de hele farmaceutische industrie gebaseerd is op het idee dat er met het lichaam zonder reden iets verkeerd gaat en dit niet zomaar opgelost kan worden.

Het is niet waar! Wonderen kunnen gebeuren. Maar ze komen uit de geest; ze komen uit een genezen denkgeest. Ze komen voort uit de afstemming van de denkgeest op liefde, niet op angst. Daar zie je het wetenschappelijke bewijs van. Je ziet dat mensen die de hele tijd gestrest zijn hartaanvallen krijgen; hun lichaam laat hen in de steek. Je ziet dat mensen die zelfhaat hebben en niet van zichzelf houden auto-immuunziekten ontwikkelen waarbij het lichaam zichzelf lijkt aan te vallen - omdat ze zichzelf aanvallen.

Dit proces van het terugwinnen van de geest, het terugwinnen van je soevereiniteit, het afstemmen op liefde is het wondermiddel dat degenen onder jullie die aan ziekte en pijn lijden, willen. Het is de weg naar huis, naar gezondheid en echt geluk.

Je bent geen lichaam. Jij bent geest. Je bent uit de geest gekomen en je zult terugkeren; als deze ervaring, deze omweg naar angst, voorbij is, keer je terug naar de liefdevolle armen van de Goddelijke Vader. Je wordt niet veroordeeld voor de fouten die je hier hebt gemaakt.

Dus stop met jezelf uit te schelden voor je mislukkingen en concentreer je op waar je goed in bent. Focus op waar je van houdt. Focus op de dingen die je vreugde brengen. Want als vreugde door je lichaam stroomt, geneest het omdat het liefde is. Het is de frequentie van gezondheid, de frequentie van leven, niet van dood. De dood is een keuze. Je ziet het niet als een keuze - je gelooft er wel in als een onvermijdelijkheid. Zoals men zegt dat er maar twee dingen gegarandeerd zijn in het leven: overlijden en belastingen. We zouden zeggen dat er maar één ding gegarandeerd is in het leven en dat is de eeuwigheid van het leven.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten