vrijdag 30 juli 2021

Les 212 ~ Herhaling van de les 192: Ik heb een functie die God me graag ziet vervullen. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die jij kent als Jezus.

Jouw doel op dit aardse vlak is om alles wat liefdeloos is uit je geest te verwijderen. Die liefdeloosheid toont zich via je emotionele begeleidingssysteem als een negatieve emotie. Wanneer je een negatieve emotie voelt, kun je er honderd procent zeker van zijn dat je een angstige of een liefdeloze gedachte hebt gehad over jezelf, iets of iemand anders. Jouw begeleidingssysteem vertelt je dan ‘je bent gemaakt van liefde en dit is geen liefde.’

Het is heel eenvoudig, geliefden. Het is heel, heel eenvoudig, maar je maakt het zo ingewikkeld.

Je doel hier is om - door de beoefening van vergeving - naar huis terug te keren.

Hoe is het beoefenen van vergeving het middel waarmee je naar huis terugkeert? Begrijp dat alleen jij je eigen bewustzijn ervaart terwijl je hier bent. Ja, het lijkt erop dat er allerlei andere mensen, plaatsen en dingen zijn die jouw problemen veroorzaken, maar die problemen komen voort uit je eigen geest. Het is de enige plaats waar ze bestaan.
Alle gebeurtenissen zijn neutraal totdat je er een verhaal over vertelt dat liefdeloos, veroordelend of op scheiding gericht is. En in dat verhaal lijd je.

Er zijn momenten in je leven dat je fysieke pijn zult hebben: een gebroken voet, de geboorte van een baby, dit soort dingen. Maar lijden is altijd optioneel. En lijden betekent dat je je doel hier bent vergeten, namelijk vergeven en alles wat liefdeloos is uit je geest verwijderen, zodat de Heilige Geest je interpretatie kan vertalen in een waarheidsgetrouwe interpretatie van de ervaring die je hier hebt.

We zijn bij jullie allemaal en ondersteunen jullie op jullie reis, maar wij kunnen de beslissingen niet voor jou nemen. Alleen jij kunt ongestraft ‘genieten’ van je angstige en veroordelende gedachten, hoewel er natuurlijk een consequentie is en dat is lijden.

Maar je wordt nooit gestraft voor wat je doet als jij je vergist. Je zult nooit gestraft worden voor verwarring. Je zult nooit gestraft worden omdat je niet weet wat je moet doen.

Het is wel de reden waarom we deze informatie vandaag naar voren brengen, zodat je er zeker van kunt zijn dat de kracht in jouw eigen geest ligt. De kracht om het lijden te stoppen is van jou en van jou alleen. We kunnen alleen het licht op de oplossing laten schijnen. We kunnen je er niet toe dwingen.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten