zaterdag 3 juli 2021

Les 185 ~ Ik verlang de vrede van God. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Er kan niets groters bereikt worden dan een geest die vredig is.

Vrede zoeken jullie in drank en gokspel, in je werk, in het najagen van romantische betrokkenheid. Zoeken naar iets waarvan je weet dat je er nu geen toegang toe hebt.

Maar omdat je het buiten jezelf zoekt - in lichamen en in materiële dingen, in prestige, roem en bekendheid - zoek je op de verkeerde plaats; je zult het daar nooit vinden. De duizend wegen onder leiding van de egodenkgeest zullen je nooit bevredigen.

Velen van jullie, die naar deze lessen komen, begrijpen dit. Je hebt in je leven je afgoden goed achternagelopen en bent nu op een plaats van desillusie gekomen waar je weet dat een ander lichaam het niet zal doen. Een andere auto doet het niet. Een andere goede maaltijd zal het niet doen. Ook al geef je je misschien over aan die dingen, je maakt je geen illusies meer. Je bent gedesillusioneerd geraakt.

En toch, nu je weet dat illusies waardeloos zijn, nu je inziet dat je deze dingen die de wereld je biedt niet meer wilt, lijkt het alsof je in een dorre woestijn leeft. Maar we zeggen je dat het geen dorre woestijn is; het is de weg naar huis. 

Naar binnen gaan is een rijke ervaring. De afgoden van de wereld najagen is een zinloze ervaring. Vertrouwd raken met de innerlijke landschappen van je creativiteit, je inspiratie, je liefde, je vreugde en je enthousiasme zijn de prachtige gratis geschenken die dit interne onderzoek je biedt. En dit interne onderzoek is van grote waarde omdat het je de vrede van God kan bieden.

Er komt een punt in je leerproces waarop je geen ruzie meer maakt. Je hoeft met niemand in discussie te gaan. Je hoeft nergens achteraan te jagen. En je merkt dat je de dagen van je leven gelukkig en vredig doormaakt. En het is in die tijd dat je je realiseert hoe dwaas alles is geweest, hoe verspillend energie - en soms geld – is geweest.

Nu kun je vredig in je achtertuin in een stoel zitten en thuis zijn, de vrede van God ervaren, een rustige geest, een vredig hart, een gelukkige houding, niets willen, niets nodig hebben, wetende dat alles is zoals het moet zijn.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en we zullen morgen weer met je praten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten