maandag 19 juli 2021

Les 201 ~ Herhaling van de les 181. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 

Ik ben geen lichaam. Ik ben vrij.
Want ik ben nog steeds zoals God mij geschapen heeft.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Alle beproevingen en moeilijkheden die je in je dagelijkse leven meemaakt zijn er omdat je probeert iets te zijn wat je niet bent. Je probeert sociaal acceptabel te zijn. Je probeert iets te zijn wat je via je ouders geleerd hebt. Je luistert niet naar je begeleidingssysteem; je luistert niet naar de diepe waarheid in jouzelf die liefde is, die vreugde is, die creativiteit is, die zelfexpressie is.

Vrijheid, zelfexpressie en liefde: dit zijn de thema’s om je mee bezig te houden.

Je bent zoals God je geschapen heeft. Je bent geen vergissing. Je bent hier in deze dimensie gekomen, deze driedimensionale ervaring die jij je leven noemt, en het is de omweg van angst. Het is een omweg van iets dat niet je natuurlijke zijn is.

Velen van jullie hebben niet het gevoel hier thuis te horen, hebben het gevoel dat je familie niet de juiste familie is, hebben het gevoel op de verkeerde plek gedropt te zijn.

Dat komt omdat je hier ook niet thuis bent. Je bent van huis weggelopen. Het verhaal van de verloren zoon komt voor de geest, waar het kind het huis van zijn vader verlaat en op avontuur gaat, maar op een gegeven moment moe wordt, gebroken, al zijn geld verloren heeft en naar huis terug wil gaan.

Dat is waar de meeste van jullie zich nu bevinden. Je hebt je avonturen beleefd. Je hebt vele idolen in de wereld achtervolgd en hebt het geluk dat je zoekt nog steeds niet gevonden. Je wil naar huis, maar je bent bang. Je bent verdwaald in de wildernis. Je bent in de war.

Daar is deze tekst voor: het is de wegenkaart naar huis.

Je kunt niet te snel naar huis worden gebracht. Jij hebt gekozen om een lange en moeizame reis te ondernemen, de omweg van angst en je vrije wil wordt nooit onderdrukt. Het is zo belangrijk dat je dit begrijpt. Sommigen van jullie vallen wanhopig op hun knieën en zeggen: "Breng me alsjeblieft naar huis, ik wil hier niet meer zijn!" Maar je bent hier door je eigen vrije wil. Je mist de liefde door je eigen vrije wil. En het vergt een beetje opleiding voor je om te zien dat al het lijden dat je ervaart het gevolg is van de verstoringen, in je geest, waarin jij gelooft.

Deze lessen zijn het herstel van je denken, het terugwinnen van jouw soevereiniteit. En jij moet het doen via je eigen keuze. We kunnen het niet voor jou doen omdat je vrije wil nooit van je afgenomen wordt. Het is een van de grootste geschenken die je gekregen hebt: de ervaring kiezen die jij wilt hebben.

Je kan er een mooiere reis van maken door zo vaak als mogelijk voor liefde te kiezen, door zo vaak mogelijk te vergeven, waardoor je binnen een zeer korte tijd de transformaties begint te zien die dit beoefenen met zich meebrengt. En als je dit jarenlang voortzet, zul je langzaam alle idolen uit je geest wissen. Je zult langzaam alle meedogenloze ideeën uit je geest wissen en je zult tot een diepe vrede komen en jezelf accepteren zoals je bent. Want je bent zoals God jou heeft geschapen: een prachtig heilig wezen, enorm creatief en liefdevol. Dat is wat aan het einde van dit lange proces overblijft, alles wat niet waar is is uit je bewustzijn gewist en draag je niet langer als last met je mee.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten