zondag 18 juli 2021

Les 200 ~ Er is geen vrede behalve de vrede van God. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens.  Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Is het je al opgevallen dat hoe ouder je wordt, hoe ‘vermoeider’ je wordt en hoe minder geïnteresseerd je wordt in de wereld?

De energieke jaren van de jeugd gaan snel voorbij wanneer men zich door zijn twintigerjaren sjokt met gebroken harten en krappe bankrekeningen en men gaat de 30 in, ervan overtuigd dat de volgende fase van het programma meer geluk zal brengen - het huis, de kinderen, het gezin, de hypotheek, de schuld, de 40-urige werkweek en al deze dingen zich opbouwen tot wat men een midlifecrisis noemt, maar wat wij aan deze kant zien als een grote uitbarsting van vrijheid.

Velen van jullie komen tot deze leerstof als ze veertig of vijftig zijn of zelfs later omdat men alle wegen heeft geprobeerd. Je hebt alles geprobeerd wat men jou geleerd had dat het je gelukkig zou maken en niet een van die dingen heeft je inderdaad gelukkig gemaakt. Je vraagt je nog steeds af wat het is dat ontbreekt.

Dat ding dat je mist kan je niet in de wereld vinden. Wat ontbreekt is jouw thuis, het is liefde, het is jouw verbinding met het Goddelijke en die liefde is onvervangbaar door enig materieel goed, door enig menselijk lichaam of vorm.

Het maakt velen van jullie verdrietig dat er niets in deze wereld is die jullie lang gelukkig zal houden en dat is waar. Het is een trieste plek. Je kunt dat zien op de gezichten van veel mensen die door de straten lopen.

Maar er is goed nieuws. Je hebt de middelen om naar huis terug te keren. Je hebt de informatie om deze reis op aarde een stuk beter te maken en uiteindelijk om je terug te brengen naar die plek waar je vandaan kwam, namelijk de alomvattende, liefdevolle armen van God.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten