woensdag 14 juli 2021

Les 196 ~ Ik kan alleen mijzelf maar kruisigen. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Je kruisigt alleen jezelf wanneer je een ander beschuldigt of veroordeelt. Je koppelt jezelf los van het een-zijn, waardoor je lijdt. Door jezelf aan te vallen koppel jij jezelf los van liefde, waardoor je lijdt. Je kruisigt alleen jezelf.

In deze wereld is dit het laatste dat iemand denkt, dat wanneer men een belediging of een aanval op iemand anders uit men zichzelf kruisigt. De connectie wordt niet begrepen, de diepe connectie die er met iedereen is en dat jij de schepper bent van jouw wereld, jouw droom. Elk personage dat je tegenkomt in jouw levenservaring - die een droomachtige ervaring is - elk personage in deze ervaring is er met een reden. De "slechteriken" tonen jou jouw verlangen en geloof in aanval en wraak zodat jij de haat in je geest, die je voor jezelf verborgen houdt, kunt zien.

Denk hier even over na. Telkens wanneer een 'slecht' personage over het scherm van je leven loopt, krijg je jouw geloof in haat en aanval te zien, diepgewortelde gevoelens, liefdeloze ideeën, gedachten aan moord.

Dit klinkt allemaal erg dramatisch - "gedachten aan moord", maar als je kijkt naar het menselijk ras, als je naar oorlog kijkt, als je kijkt naar de straten in de binnenstad van grote steden, als je kijkt naar het aantal mensen dat alleen al in Noord-Amerika elk jaar door vuurwapens worden gedood, zal je een hard argument moeten hebben om mij ervan te overtuigen dat moord niet in de geest van veel mensen is. Moord is in de geest van het ego.
Het is belangrijk dat je begrijpt dat je tot dit soort wreedheid in staat bent. Want zolang jij je ego serieus neemt, zal het over jou heersen.

Wij willen niet dat het over jou gaat heersen wanneer het al zijn streken in jouw wereld laat zien door geweld, armoede, liefdeloze acties van mensen en hun regeringen. We willen dat je echt begrijpt dat elke keer dat je iemand aanvalt in gedachte, woord of daad, er een moorddadig ego onder de oppervlakte van je sociale gezicht zit.

We vertellen je dit niet om je schrik aan te jagen, we vertellen je dit zodat je begrijpt hoe belangrijk dit werk is, dat je begrijpt dat, onder de juiste omstandigheden, de meesten van jullie zouden doden als dat zou moeten. 

Sommigen van jullie zullen zeggen: "Oh nee! Ik niet, ik zou dat nooit doen!" Maar sommigen van jullie zullen weten dat je in omstandigheden bent geweest waarin je, met de juiste wapens en het juiste scenario, de trekker had kunnen overhalen. Dit is een wereld van scheiding en je moet de wreedheid van het ego begrijpen om er op een gedisciplineerde en gerichte manier mee om te gaan. 

We moedigen jullie aan om samen door te gaan met dit werk, zodat jullie de regel van het ego van 'de een of de ander', zijn wreedheid, kunnen negeren, zodat je een wereld kunt creëren die liefdevol en vriendelijk is, een ervaring die genereus, aardig en mooi is voor jezelf. 

Je hoeft niet te lijden, je moet de motivaties van het ego begrijpen. Je moet begrijpen dat aanvallen uit je repertoire geschrapt moeten worden.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten