donderdag 8 juli 2021

Les 190 ~ Ik kies de vreugde van God in plaats van pijn. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

In dit stadium van je ontwikkeling, wanneer je iets over de helft van deze lessen bent, zijn dit soort lessen moeilijk te geloven.

Het klinkt je niet echt waarheidsgetrouw in de oren wanneer jij je enkel verstuikt hebt, je een gebroken hart hebt, je gescheiden bent, in de steek gelaten, overgeleverd aan je eigen miscreaties. Dat is wat er gebeurd, je bent overgeleverd aan je eigen miscreaties en geen slachtoffer van deze wereld.

Zoals deze les zegt is de wereld het eindresultaat van een heleboel gedachten, overtuigingen en ideeën. Als je de wereld wilt veranderen, moet je die gedachten, overtuigingen en ideeën waar je aan vasthoudt en waar je in overeenstemming naar handelt, veranderen.

Als je gelooft dat een bepaald deel van de bevolking gevaarlijk is - laten we zeggen dat zwarte mensen gevaarlijk zijn en dat jij blank bent - elke keer dat je die angst voelt wanneer je de straat oversteekt, elke keer dat je die angst voelt als je deur sluit, elke keer dat je die angst voelt en een wapen koopt, handel je in overeenstemming met je intense overtuiging dat het waar is. En zo moet het zich in de wereld manifesteren, niet als straf, maar als een ware weerspiegeling van je eigen bewustzijn. ‘Ik geloof dat zwarte mensen gevaarlijk zijn’ en dat zullen ze ook voor jou zijn. Hetzelfde gebeurt met vrouwen die mannen als gevaarlijk beschouwen. Ze worden aangevallen en uitgescholden omdat de wereld hun overtuigingen dat ze onwaardig zijn, machteloos, waardeloos, niet waardevol, lelijk of wat dan ook, naar hen terugkaatst.

Je moet zien wat je gelooft dat je bent. Je moet zien waar je in gelooft en naar handelt. En als jij van gedachten verandert, verandert ook de wereld. Mensen die al vele jaren Een Cursus in Wonderen doen, kunnen je vertellen dat er wonderen zijn verricht, dat hun leven nu compleet anders is dan voor de Cursus. Het enige wat ze hebben gedaan is hun vergevingsoefening. Het enige wat ze hebben gedaan is dit werk dat jou gevraagd wordt te doen.

Kom dus graag naar deze lessen. We hebben dit al eerder gezegd. Bied er geen weerstand aan. Maak geen ruzie met hen, maar vertrouw erop dat je de middelen hebt gekregen om je geest te genezen en daarom wonderen in de wereld te creëren die je kunt ervaren en waarvan je kan genieten.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten